Loeb: Pakko päihittää Hirvonen Jyväskylässä

Suomen MM-rallin alkuun on aikaa vielä runsaat kolme viikkoa, mutta Keski-Suomen sorateillä raikasi ralli jo maanantaina. Kuhmoisten Hahmajärvellä uiskennelleen kuikan laulu katosi ajoittain, kun Sebastien Loeb päristeli Citroenillaan testierikoiskokeella.

Ranskalaiskuljettaja ajaa tällä viikolla kaksipäiväiset testit Suomessa. Viisinkertaisen maailmanmestarin tuskin tarvitsee tehdä sen suurempia muutoksia kilpuriinsa, sillä viime vuonna hän otti uransa ensimmäisen ykkössijan tarunhohtoisessa Jyskälässä.

- Voitto tuli kuitenkin vain yhdeksän sekunnin erolla Mikko Hirvoseen. Painoimme 110 lasissa lähdöstä maaliin, Loeb muistelee hurjaa taistelua.

Alamäki alkoi Argentiinan jälkeen

Argentiinassa ajetun viidennen osakilpailun jälkeen Fordia käskyttävä Hirvonen oli jo valmis lyömään ajohanskansa tiskiin tämän kauden MM-taistossa. Loeb oli juhlinut voittoa jokaisessa kisassa, ja suomalaisen ero kärkikuljettajaan oli venähtänyt 20 pisteeseen.

- Kaikki ajattelivat, että tämähän on kuin lasten leikkiä minulle, mutta ei se niin ole. Voitin kisoja, koska kaikki meni täydellisesti.

- Mikkokin ajaa kovaa, ja hänet lyödäkseen minulla pitää kaiken osua kohdalleen enkä saa sortua virheisiin, Loeb sanoo.

Argentiinan jälkeen alkoi ranskalaisen alamäki. Kaksi edellistä kilpailua Kreikassa ja Puolassa menivät Loebiltä penkin alle virheiden vuoksi. Samalla Hirvonen nousi kuin varkain MM-sarjan piikkipaikalle pisteen turvin.

- Minun ei tarvitsisi ottaa niin paljon riskejä ja yrittää lyödä Mikkoa, jos lähtisin Suomen MM-ralliin 20 pisteen johdossa. Nyt minun täytyy yrittää päihittää hänet, Loeb ennakoi heinä-elokuun taitteessa ajettavaa kisaa.

- Kausi alkoi loistavasti minun kannaltani, mutta se ei ollut yleensä ottaen hyväksi lajille. Nyt tämä on paljon mielenkiintoisempaa teille suomalaisillekin, Loeb naurahtaa.

Puolan MM-rallissa Loeb putosi huippusijoituksilta, kun hän ajoi etupyöränsä kantoon jo avauspäivänä. Kilpailu muistutti yllättävänkin paljon Jyväskylän MM-rallia, missä kuljettajat painavat kaasu pohjassa nopeilla ja vaativilla pikataipaleilla.

- Jokaisessa rallissa on vaarallisia paikkoja, mutta Suomessa niitä on runsaasti, koska puut vilisevät vieressä kaikilla erikoiskokeilla, Loeb tietää.

- MM-taisto käy kuumana ja se luo lisää paineita minulle ja Mikolle. Yksi pieni virhe voi ratkaista mestaruuden, ranskalainen jatkaa.

Vain mestaruus mielessä

Loppukauden kalenteri on mieleinen Hirvoselle ja hänen tallikaverilleen Jari-Matti Latvalalle, sillä neljästä osakilpailusta kolme ajetaan soralla. Loebkään ei ole mikään keltanokka suomalaisten lempialustalla, sillä kauden viidestä puhtaasta sorarallista hän on voittanut kaksi.

Asvalttispesialisti Loeb haluaisi kuitenkin enemmän asvalttikisoja MM-kalenteriin.

- En pelkästään siksi, että olen nopea asvaltilla. Monte Carlossa, Korsikalla ja Saksassa minulla on paljon ranskalaisia kannattajia, mutta nyt kisat eivät ole mukana, Loeb harmittelee.

Loeb ei murehdi loppuvuoden rupeamaa sen enempää, sillä hän on jo täysin latautunut viimeisiin osakilpailuihin. Tavoitekin on kristallin kirkas.

- Yritän voittaa maailmanmestaruuden.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.