MM-ralli kapuaa laskettelurinteeseen Laajavuoressa

Legendaarinen Laajavuoren erikoiskoe on jälleen tänä vuonna mukana Jyväskylän MM-rallin reitillä. Maailman parhaimmat rallikuljettajat ovat rymistelleet Laajavuoren rallipätkää ylös ja alas vuosina 1972-96. Jyväskylän rallin 60-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Laajavuoren pikataipaleella ajetaan taas kelloa vastaan.

Laajavuoren erikoiskoe avaa Jyväskylän juhlarallin torstaina 29. heinäkuuta klo 18.45. Erikoiskoe on vielä työn alla, mutta järjestäjät ovat kaavailleet siitä 4,3 kilometrin mittaista rykäisyä. Autot on tarkoitus ajattaa myös lasketturinteeseen.

- Hyödynnämme rinteessä olevaa mäkiautorataa noin puoliväliin asti. Sitten reitti kääntyy oikealle kohti mäkimonttua, Jyväskylän MM-rallin kilpailunjohtaja Kai Tarkiainen selvittää.

Tarkiainen ja reitistä vastaava apulaiskilpailunjohtaja Seppo Harjanne kävivät keskiviikkona tutkailemassa mäkiautoradan soveltuvuutta MM-rallin erikoiskokeeksi.

- Radalle pitäisi tehdä sellainen pinta, että se kestää kaikki 90 autoa kahteen kertaan. Siinä on meille haastetta, Tarkiainen kuvaili.

Jyväskylän MM-ralliin hyväksytään 90 autoa, joista 20 on nelivetoisia WRC-autoja. Kilpailijat ajavat Laajavuoren erikoiskokeen toiseen kertaan perjantaina 30. heinäkuuta klo 20.00.

- Haluamme tehdä Laajavuoren erikoiskokeelle turvallisen katselualueen ja siksi viemme reitin mäkiautoradalle, Tarkiainen tähdentää.

Mäkimontussa ei rallia ajeta, mutta autot sompailevat hyppyrimäkien tuntumassa siten, että niiden menoa voi seurata freestylen harjoittelupaikalta.

- Odotamme Laajavuoren erikoiskokeelle 15 000 katsojaa, Tarkiainen toteaa.

Laajavuoren rallitie on toiminut useana vuonna Jyväskylän MM-rallin testierikoiskokeena. Tänä vuonna testierikoiskoe ajetaan torstaiaamuna Rannankyläntiellä Muuramessa.

- Se on loistava testipätkä. Sillä tiellä on hyviä mutkia, hyppyreitä ja vauhdikkaampia osuuksia, Tarkiainen kehuu.

Jyväskylän MM-ralli ajetaan poikkeuksellisesti kolmipäiväisenä kilpailuna 29. - 31. heinäkuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.