MM-rallipromoottorilla suuret suunnitelmat

Rallin MM-sarjan promoottorin ISC:n toimitusjohtaja Simon Long uskoo nostavansa MM-sarjan uuteen loistoon. Longin mukaan ensi vuosi on vielä siirtymävaihe, mutta 2011 rallissa alkaa uusi uljas aikakausi.

- Haluamme tehdä rallista elämäntavan siitä kiinnostuneille ihmisille, Long laukoo.

ISC:n tavoitteena on solmia sopimukset 14 "parhaan" rallin kanssa kaudesta 2011 lähtien sekä saada sarjaan lisää talleja. Alkusoittoa tästä saatiin, kun viiden vuoden kontrahti Suomen osakilpailun kanssa vahvistettiin hiljattain.

- Haluamme viedä sarjan Pohjois-Amerikkaan, Kiinaan, Intiaan ja Venäjälle. Olisi myös tärkeää, että meillä olisi amerikkalainen kuljettaja. Olemme käyneet tästä neuvotteluja muun muassa Travis Pastranan kanssa.

- Kisojen kierrätysjärjestelmää emme kannata, vakautta on saatava, Long kertoo.

Lisää automerkkejä 2011?

ISC haluaa sarjaan tehdastallien lisäksi automerkkien satelliittitalleja. Tämä järjestelmä on tuttu esimerkiksi ratamoottoripyöräilyn MotoGP-luokasta.

- Neuvottelemme tällä hetkellä neljän autonvalmistajan kanssa. Tallien ei tarvitse olla välttämättä tehdastalleja. Tärkeintä on se, että sarjassa on eri automerkkejä. Joku muukin taho kuin tehdas voi pyörittää toimintaa, Long maalailee.

Long luottaa siihen, että kaudeksi 2011 muuttuvat säännöt houkuttelevat sarjaan lisää talleja. Tuolloin WRC-autot korvataan huokeammilla ajokeilla.

Entä sitten autojen ekologisuus ilmastokysymysten keskellä? Tähän kysymykseen ISC:llä ei tunnu olevan selvää strategiaa.

- Ralli pitää olla vastuullista urheilua. MM-sarjan autoissa täytyy olla ympäristöystävällisiä innovaatioita, jotka hyödyttävät normaalia liikennettä, Long heittää.

Kulta-aikoihin matkaa

Modernin rallin kulta-aikoja vietettiin kymmenisen vuotta sitten. MM-sarjassa oli mukana tukku tehdastalleja sekä usea maailmanmestaruuden voittanut kuljettaja. Lisäksi MM-pisteistä taisteli moni nouseva kyky.

ISC:n tärkein tehtävä onkin luoda olosuhteet, joissa tallien on helppoa ja järkevää tulla MM-sarjaan.

Nykyinen ilmiö tallipaikkojen ostamisesta on myös tuhottava. MM-sarjassa ajaa tällä hetkellä huippukalustolla kuljettajia, jotka kunnostautuvat lähinnä bensan polttajina.

- Yleisöä ei ole kuunneltu tarpeeksi viime vuosina. Tarvitsemme kilpailua ja tähtikuljettajia, Long tietää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.