MM-sarjan kärkinimi rikkoi lakia ja FIA:n sääntöjä - Kirjautti muhkeat sakot

Jyväskylän MM-rallin tuomaristo rapsautti MM-sarjaa johtavalle Thierry Neuvillelle jopa 4000 euron sakkorangaistuksen MM-sarjan sääntöjen rikkomisesta. Videomateriaalin perusteella Neuville käytti matkapuhelintaan siirtymällä sunnuntaiaamun ensimmäiselle erikoiskokeelle Laukaa 1:een.

Matkapuhelimen käyttö ajon aikana ilman hands free -laitteita on FIA:n sääntöjen lisäksi kielletty myös Suomen tieliikennelaissa. Poliisin kanssa Neuville ei kuitenkaan joutunut tekemisiin.

2000 euroa lankeaa maksettavaksi heti ja mikäli Neuville rikkoo FIA:n kännykän käytön kieltävää sääntöpykälää 12.7 uudelleen tämän kauden aikana, tule lisämaksua toinen mokoma.

Iltapäivällä tuomariston puhuttelussa käynyt Neuville totesi, että hän halusi kuvata videon kauniista maisemasta, eikä tullut ajatelleeksi rikkovansa samalla FIA:n sääntöjä tai Suomen lakia. Hän lisäsi, ettei julkaissut videota sosiaalisessa mediassa, mutta lähetti sen samalla muutamille ystävilleen.

Neuville sijoittui Jyväskylän MM-rallissa yhdeksänneksi. Hän johtaa MM-sarjaa 21 pisteen erolla ennen Sebastien Ogieria.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .