Maamme-laulu kajahti Paviljongilla – Tänak: "Tämä on kuin kotiralli minulle"

Jyväskylän MM-rallin kärkikolmikko kiipesi Paviljongin palkintokorokkeelle hymyssä suin. Virolainen voittaja Ott Tänak tunsi olonsa kotoisaksi ralliyleisön edessä.

- Tämä on kuin kotiralli minulle. Täällä on paljon virolaisia faneja kannustamassa ja tietysti tämä on kotikisa myös tallille. Hienoa että saatiin palkinto hyvin tehdystä työstä, Tänak iloitsi.

Hänen lausuntoaan tuki myös voittajan kunniaksi soitettu Viron kansallislaulu, jonka melodia on tunnetusti täsmälleen sama kuin Maamme-laulussa.

Syytä hymyyn oli myös toiseksi tulleella norjalaisella Mads Östbergillä, joka saavutti ensimmäisen podium-sijoituksensa yli kahteen vuoteen.

- Tämä oli yksi urani parhaista kisoista. Meillä oli Jari-Matin (Latvala) kanssa hieno taistelu kakkossijasta. Pahoitteluni suomalaisfanit, mutta rakastin sitä tunnetta kun voitin hänet, Östberg veisteli.

Kotiyleisön suurimmat suosionosoitukset sai kuitenkin kolmanneksi tullut Latvala, jolla on takanaan todella vaikea kausi.

- Siitä on aikaa, kun olen ollut podiumilla viimeksi. Se taisi olla tammikuussa Monte Carlossa. Tässä on ollut nyt viisi keskeytystä putkeen, joten olo on tosi helpottunut.

Juhlallisuudet huipentuivat perinteiseen tapaan samppanjan ruiskutteluun. Lavan eteen kerättiin myös koko Toyota-tallin henkilökunta tallipäällikkö Tommi Mäkisen ja Toyotan pääjohtaja Akio Toyodan johdolla. Japanilainen Toyoda kävi pokkaamassa rallin voittajatiimin palkinnon.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .