Näistä asetelmista jatketaan Jyväskylän jälkeen - katso MM-sarjan tilanne

Hyundain belgialaiskuski Thierry Neuville jatkaa rallin MM-sarjan kärjessä. Jyväskylässä yhdeksänneksi sijoittunut Neuville on kerännyt kahdeksasta osakilpailusta 153 pistettä. Fordin ranskalainen Sébastien Ogier on häntä 21 pistettä perässä. Jyväskylässä voittoa juhlinut Toyotan virolaiskuski Ott Tänak jatkaa kolmannella sijalla. Hänellä pisteitä on 107.

Suomalaisista parhaiten on sijoittunut Toyotan Esapekka Lappi, joka säilytti Jyväskylän keskeytyksestään huolimatta neljännen sijansa 70 pisteellään. Tallikaveri Jari-Matti Latvala nousi kolmannen sijan ansiosta MM-sarjan seitsemänneksi. Pisteitä on nyt kasassa 55. Fordin Teemu Suninen on MM-sarjassa vasta sijalla 13. Hän on kerännyt kauden aikana 32 pistettä.

 

Rallin MM-sarjassa jaetaan pisteitä siten, että voittaja saa 25 pistettä, kakkonen 18 ja kolmonen 15. Skaala laskee niin, että kymmenennestä sijasta saa yhden pisteen. Lisäpisteitä jaetaan rallin päättävästä Power Stage -erikoiskokeesta viidelle parhaalle kuljettajalle. Ott Tänak saalisti Jyväskylästä täyden 30 pisteen potin oltuaan ykkönen sekä itse kisassa että Power Stagella, jonka ykkössijasta saa 5 pistettä.

MM-sarjassa on tällä kaudella jäljellä vielä viisi osakilpailua. Seuraava kisa ajetaan Saksassa 16.-19. elokuuta. Kausi huipentuu Australian ralliin marraskuun puolivälissä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .