N-ryhmän voitosta huikea kisa

Kahden kauppa, kolmannen korvapuusti. Näin voi luonnehtia tuotantoautojen eli N-ryhmän voittokamppailua Suomen MM-rallissa. MM-sarjaa ajavat Juho Hänninen ja Jari Ketomaa ovat suurimmat ennakkosuosikit.

Korvapuustin saajaksi N-ryhmässä on tarjolla Juha Salo, joka johtaa SM-rallia. Napsun korvalleen voi saada myös Jussi Välimäki, viime vuoden SM-ykkönen, joka haluaa suistaa Hännisen ja Ketomaan alemmille korokkeille.

Mustia hevosia ovat ruotsalaiset Oscar Svedlund ja Patrik Flodin, joten ilmassa on myös pientä maaottelun makua.

Jari Ketomaa luottavaisena

Subarua käskevä Jari Ketomaa huokuu itseluottamusta. Ketomaa on hankkinut 14 pistettä kolmesta MM-rallista. Jyväskylän jälkeen Ketomaa ajaa vielä Uuden-Seelannin ja Britannian rallin.

- Andreas Aigner johtaa MM-sarjaa 30 pisteellään. Aigner, joka ei kisaa täällä MM-pisteistä, on ajanut neljä osakilpailua, joten minun on pakko onnistua hyvin kotikisassa. Uskon, että pystyn ohittamaan Aignerin loppukauden aikana, Ketomaa sanoi.

Hän ei lähtenyt torstaiaamuna ajetulle testipikataipaleelle.

Myös Mitsubishi-mies Juha Salo ja kakkoskuskinsa Mika Stenberg päättivät, että Laajavuoren shakedown saa jäädä. Miksi?

- Tie siellä on niin huonossa kunnossa, että se ei olisi palvellut meidän asiaamme. Auton pitää olla kunnossa, kun kisa alkaa. Teimme päätöksen torstaiaamuna.

Kyllä sen Killerin erikoiskokeella torstai-iltana näkee, onko auto nopeassa kunnossa vai ei. Sen lupaan, että Ketomaa ja Hänninen joutuvat äärimmäisen lujille, Stenberg ilmoitti.

Hännisellä kieli keskellä suuta

Mitsubishillä kaasuttava Juho Hänninen jahtaa tosissaan MM-sarjan voittoa. Hännisellä on kasassa 12 pistettä kahdesta osakilpailusta. Mäntyharjulainen lähtee vielä Uuteen-Seelantiin, Japaniin ja Britanniaan.

- Hyvillä mielin lähden tähän kisaan. Pikkuisen testailen shakedownissa, miten auto liikkuu. Pari kertaa pyöräytän reitin, kyllä se sillä selviää, Hänninen jutteli.

Hän lähtee rallireitille kieli keskellä suuta.

- Voitto on tähtäyksessä. Riskejä en aio ottaa, koska maaliin on pakko päästä. Kisa ei saa päättyä keskeytykseen, pisteitä on pakko tulla, joten pitää pysyä tiellä.

Arvalla villin kortin saanut Jussi Välimäki aikoo kiusata Hännistä ja Ketomaata oikein kunnolla.

- Voitto mielessä menen. Kaikki tai ei mitään, lippu on korkealla. Jos auto ei kestä tai ajan metsään, en jatka superrallisäännöllä. Tämän vuotinen reitti ajetaan hieman pienemmillä teillä kuin aiemmin, ja se voi olla etu meille. Hauska on lähteä kavereita kiusaamaan, Mitsu-kuski Välimäki sanaili.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.