Ogier haluaa voittaa Loebin ja mestaruuden

Valta vaihtuu rallin MM-sarjassa mahdollisesti jo torstaina. Jos ranskalainen Sebastien Ogier kasvattaa MM-johtoaan pisteellä Ranskan MM-rallin aloittavalla bonuserikoiskokeella, hän on maailmanmestari.

Jos Volkswagenilla kisaava Ogier nousee mestariksi, valta vaihtuu konkreettisesti, sillä kilpailu on yhdeksän edellistä kuljettajien mestaruutta voittaneen ranskalaisen Sebastien Loebin viimeinen MM-sarjassa.

- Mestaruus voi todella ratketa jo torstaina, niin uskomattomalta kuin se kuulostaa, Ogier hehkutti viestissään faniklubilleen.

Pelkkä mestaruus ei Ogierille riitä. Hän haluaa voittaa Loebin Ranskassa ja MM-rallissa, joka päättyy Loebin kotikaupunkiin.

- Olisihan se vähän turhauttavaa minulle, jos Loeb voittaisi rallin, jossa minä varmistan mestaruuden, Ogier tunnustaa.

Ogierin mestaruus oli ratketa jo syyskuussa Australian rallissa. Titteli jäi pisteen päähän, kun Mikko Hirvosen rengasrikko rallin päätöserikoiskokeella pudotti suomalaisen kilpailussa kolmanneksi ja nosti MM-sarjassa toisena olevan Thierry Neuvillen kilpailun kakkoseksi.

Neuville nousi siten 83 pisteen päähän MM-sarjaa johtavasta Ogierista, kun 84 pisteen ero olisi tuonut Ogierille mestaruuden.

Sunnuntaina päättyvä Ranskan ralli alkaa Strasbourgissa ajettavalla 4,55 kilometrin erikoiskokeella. Se on samalla rallin niin sanottu bonuspikataival, jonka kärkikolmikko saa MM-pisteitä niin, että voittaja nappaa kolme pistettä, toiseksi sijoittunut kaksi ja kolmanneksi ajanut yhden.

Citroenia kuskaava Loeb ei enää MM-pisteistä murehdi. Hänen ajatuksensa ovat jo rata-autoilussa. Hän lähtee ensi kaudella taistelemaan lajin MM-tittelistä. Ranskan ralli on viimeinen etappi hänen kuluvan kauden lyhyestä jäähyväisturneestaan rallin MM-sarjassa.

- Toki minun tavoitteena on ajaa paras mahdollinen tulos, mutta on hyvä pitää mielessä, etten ole ajanut rallia sitten toukokuun alun. Silloinkin ajoin soralla Argentiinan rallissa, Loeb sanoo.

Loebille, 39, Ranskan MM-ralli on uran 168. kilpailu MM-sarjassa. Niistä hän on voittanut 78.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.