Ogier kärjessä, Latvala kolmantena Kataloniassa

Jari-Matti Latvala tarrasi kiinni taistoon Katalonian MM-rallin palkintosijasta heti kilpailun alussa. Tallitoverinsa Sebastien Ogierin vauhtiin Volkswagen-tiimin suomalaiskuljettaja ei yltänyt, mutta Latvala ajaa tasatahtia kilpailussa toisena olevan Citroen-tallin Dani Sordon kanssa.

Latvala yllättyi avauserikoiskokeella saatuaan katsojan heittämän kiven autonsa tuulilasiin. Siitä huolimatta hän oli kolmas 3,1 sekuntia kärkeen.

Kolmas Latvala oli myös toisella pikataipaleella, jonka Ogier voitti. Latvala jäi kärkiajasta 5,6 sekuntia, kun toiseksi ajanut Sordo hävisi Ogierille 3,6 sekuntia.

- Varma ajo, Latvala tuumi.

Kahden erikoiskokeen jälkeen Latvala on kolmantena 2,1 sekunnin päässä toisena olevasta Sordosta. Molemmat erikoiskokeet voittanut Ogier ajaa 8,7 sekunnin päässä Latvalasta.

Kauden viimeistä edellisen MM-rallin avasi 21,26 kilometrin Querolin erikoiskoe. Sitä seurasi 24 kilometrin Montmell. Molemmat ajettiin illan jo pimettyä.

Citroenin Mikko Hirvosen ajo kulki ensimmäisellä erikoiskokeella. Hän oli viides jäätyään 6,4 sekuntia kärkeen. Toisella pikataipaleella meno takkusi ja hän hiipui 16,2 sekunnin päähän pohja-ajasta.

Hirvonen on rallissa viides 22,6 sekuntia Ogierille jääneenä,

- Tällä pätkälle en vaan saanut rytmiä, varsinkaan alussa. Ei tullut hyvin, Hirvonen tuumi rallin toisen erikoiskokeen jälkeen.

Perjantain etapilla on kaikkiaan kolme erikoiskoetta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.