Oikealle kääntyvät mutkat takasiipi edellä ajanut Lappi vahvisti neljättä sijaansa – Latvala enää 5,4 sekunnin päässä toisesta sijasta

Suomen MM-rallin viime vuoden voittaja Esapekka Lappi teki lauantain aikana hienon nousun kahdeksannelta sijalta neljänneksi. Päivän päättäneellä Pihlajakosken erikoiskokeella hän teki lisää eroa viidentenä olevaan Uuden-Seelannin Hayden Paddoniin.

Kaksikon ero on nyt 9,0 sekuntia suomalaisen eduksi, kun Lappi ajoi pohja-ajan 19. erikoiskokeella.

– Ajoin renkaat loppuun. Oikealle kääntyvät mutkat mentiin takasiipi edellä. Edellinen erikoiskoe mentiin täysillä. Katsotaan, kannattiko riskin ottaminen. Haydenilla on renkaita jäljellä. Eiliseen verrattuna tilanne on hyvä, Lappi tuumi Ylen ralliradion haastattelussa.

Lappia ihmetytti se, miten hän pystyi ajamaan lauantain päätteeksi useita pohja-aikoja kuluneista renkaista huolimatta.

- Olen ajanut päivän mittaan täysillä, kun ei ole ollut varaa varmistella. Näköjään siellä on muillakin renkaat lopussa ja halutaan ajaa varman päälle, kun ei kukaan tullut lujempaa viimeisiä pätkiä, Lappi kommentoi tultuaan iltahuoltoon.

Tänak karussa, kakkospaikasta sekuntitaistelu

Kilpailun kärjessä on Viron Ott Tänak, joka kaasutteli Toyotansa 19. erikoiskokeen toiselle sijalle. Hän johtaa Norjan Mads Östbergiä 39 sekunnilla.

- Minulla oli hyvä päivä. Löysimme heti aamusta hyvän rytmin ja onnistuimme kasvattamaan eroa. Iltapäivällä ajaminen ei ollut enää niin nautinnollista reilussa johtoasemassa, joten pyrin vain ajamaan huolellisesti, Tänak kertoi päivän päätteeksi.

Jari-Matti Latvala on kolmantena ja kutisti eronsa Östbergiin 5,4 sekuntiin, joten Latvala taistelee sunnuntaina kilpailun toisesta sijasta.

- Kilpaa on ruvettu ajamaan ja nyt on löytynyt hyvä fiilis. Lähdetään siitä toisesta sijasta ajamaan kilpaa sunnuntaiaamuna.

Latvala myönsi, että häntä suorastaan pelotti ajaa loppuun kuluneilla renkailla.

– Olin kauhuissani. Renkaat ovat niin lopussa. Annoin kaikkeni, ja tämä oli hyvä taistelu. Miikka (kartanlukija Anttila) otti penkin reunoista kiinni, kun piti kiertää kivi ja luuli, että nyt mennään, etapin neljänneksi nopein kuljettaja Latvala ruoti loppuunajetuilla renkailla taiteilua.

Fordin Teemu Suninen jatkaa kuudentena. Hän jäi päivän viimeisellä erikoiskokeella Lapista 5,7 sekuntia.

– Otin monet paikat varovasti. Monella muullakaan kaverilla ei ole paljoa jäljellä renkaista. Olisi kiva olla lähempänä kärkeä, Suninen summasi kolmatta päivää.

Rovanperä konepelti pystyssä viimeisellä erikoiskokeella

WRC2-luokkaa johtanut Kalle Rovanperä oli keskeytysuhan alla, mutta pääsi päivän viimeiselle erikoiskokeelle. Rovanperän auton iskunvaimennin hajosi 18. erikoiskokeella. Hän ajoi 19. erikoiskokeen maaliin konepelti pystyssä ja joutui päästämään edelleen Eerik Pietarisen, Jari Huttusen ja brittikuski Gus Greensmithin.

– Toivottavasti en ollut haitaksi Eerikille, Pietarisen edellä ajanut Rovanperä sanoi ralliradiolle päivän viimeisen ek:n maalissa.

– Ei siellä ollut ohituspaikkaa. Oli pölyä, ja en nähnyt, Pietarinen kuittasi.

Rovanperä on Pietarista jäljessä lähes kolme minuuttia lauantain jälkeen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .