Olisiko palkintopalli vielä Rovanperän ulottuvilla? - "Nyt ei ajeta enää mistään"

Uransa ensimmäistä Jyväskylän MM-rallia ajava Kalle Rovanperä oli lauantain illansuuhun saakka häkellyttävän nopea ja jätti Eerik Pietarisen liki minuutin päähän WRC2-luokan voittotaistelussa. Päijälä 2 koitui kuitenkin kohtaloksi, kun oikean eturenkaan iskunvaimennin tuli konepellistä läpi.

Rovanperä linkutti läpi illan viimeisen pätkän Pihlajakoski 2:n ja aina Paviljongin huoltoon saakka. Pihlajakoskella 17-vuotias nuorukainen paineli konepelti pystyssä kuin Timo Mäkinen konsanaan ammoisina aikoina. Samalla hän tuki kirjoittaneeksi yhden tarinan rallin legendojen joukkoon jo hyvin nuorella iällä, mutta se on tässä tapauksessa laiha lohtu.

- Koko matkan ajettiin voitosta, nyt ei ajeta enää mistään, Rovanperä tuumasi.

Puuppolalainen on noussut viikonlopun aikana yleisön suursuosikiksi. Rovanperä keräsi kovimmat kannustukset niin Harjun kaupunkipyörityksillä, metsäerikoiskokeilla ja siirtymillä.

- Se oli tietysti hienoa, että ihmisiä oli paljon ja kannustusta tuli. Olen todella pahoillani koko tiimin puolesta, että tässä kävi näin, Rovanperä sanoi.

Rikkoutunut iskunvaimennin pudotti Rovanperän WRC2-luokas kisassa neljänneksi ja 54 sekunnin johto kääntyi liki kolmen minuutin takamatkaksi. Jotain voisi kenties olla vielä pelastettavissa, kun kolmantena oleva Gus Greensmith on 46 sekuntia Rovanperää edellä. Tänään ajetaan vielä hieman vajaat 46 ek-kilometriä.

Ennen haveriaan Rovanperä oli 231 kilometrin aikana 3.05 minuuttia Greensmithiä nopeampi - siis 0,8 sekuntia sukkelampi per kilometri. Britin ohittaakseen ruuvia täytyisi vielä kiristää.

- En oikein usko siihen, eroa on niin paljon ja matka loppuu kesken, Rovanperä totesi.

Jyväskylän MM-rallin päätöspäivän ensimmäinen erikoiskoe starttaa kello 8.38. Voittaja on perillä Paviljongissa kello 14.21.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .