Poliisin viesti ralliväelle: "Kiitos ja tervetuloa uudelleen"

Poliisi on tyytyväinen ihmisten käyttäytymiseen Jyväskylän MM-rallissa. Sisä-Suomen poliisilaitokselta kerrottiin sunnuntaina iltapäivällä, että koko ralliviikko on sujunut viranomaisten näkökulmasta hyvin.

Järjestyshäiriöiden määrä ralliviikolla oli vain hieman suurempi kuin tavallisena kesäviikkona. Perjantai- ja lauantaiöinä putkassa yöpyi yhteensä 57 juhlijaa.

Halpa mutta karu majoitus

Varsinkin lauantaiyön tilannetta poliisi piti hyvänä. "Halvoissa mutta melko karuissa majoitustiloissa" yöpyi tuolloin vain 16 ihmistä, kuten poliisi itse muotoili asian tiedotteessaan.

Teillä oli paljon liikennettä, mutta vakavilta liikenneonnettomuuksilta oli sunnuntaihin iltapäivään mennessä vältytty. Ruuhkatkin jäivät hetkittäisiksi.

"Tämä kertoo rallijärjestäjän hyvästä reittisuunnittelusta. Rallikatsojien ei ole tarvinnut siirtyillä kovin paljon erikoiskokeiden välillä", poliisi kiitteli tiedotteessa.

Raskaita kaasujalkoja

Kuten rallien yhteydessä on tyypillistä, monen kuljettajan kaasujalka painoi liikaa myös siviiliautolla kuljettaessa. Poliisi kirjoitti torstain ja sunnuntain välisenä aikana 135 ylinopeussakkoa ja määräsi 25 kuljettajaa ajokieltoon.

Poliisi nappasi rallien aikana 17 rattijuoppoa. Tapauksista kymmenkunta oli törkeitä rattijuopumuksia. Viranomaiset pitävät rattijuopumusten määrää vähäisenä. Rattijuoppoja kärähtää yhtä paljon myös tavallisena kesäviikonloppuna.

Leppoisa tunnelma

"Kaikkiaan rallin tunnelmaa voisi kuvata leppoisaksi. Ihmiset ovat noudattaneet sääntöjä hyvin, ja suuremmilta ylilyönneiltä on vältytty. Menneinä vuosina todella yleinen liika kännääminen ja riehuminen ovat vähentyneet merkittävästi", poliisi tiedotti.

Viranomaiset jatkavat Keski-Suomen teiden tehostettua valvontaa sunnuntai-iltaan asti.

"Poliisi kiittää rallikansaa ja toivottaa kaikki tervetulleeksi Jyväskylään myös vuonna 2015", poliisi päätti tiedotteensa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .