Räikkönen ampaisee soraränniin nöyränä

Viime vuoden kilpailusta saatu kokemus helpottaa Kimi Räikkösen ajamista tänä vuonna Suomen MM-rallissa. Räikkösellä riittää silti haasteita, koska hänellä on käytössään astetta ärhäkkäämpi ajokki kuin viime vuonna.

- Kyllä tuo viimevuotinen kokemus vähän helpottaa. Katsotaan, miten menee. Kärkimiehet menevät joka tapauksessa tosi kovaa. Toivottavasti emme tee mitään turhia virheitä, Räikkönen sanoi.

Viime vuonna Räikkönen ampaisi Keski-Suomen soraränneihin S2000-luokan ajokilla. Nyt hänen allaan on huippuluokan WRC-auto, mikä tarkoittaa tilannenopeuden kasvamista. Formuloilla yli 300 km/h:n kyytiin tottunutta Räikköstä kasvanut vauhti ei kuitenkaan pelota.

- Hypyt ovat ainakin WRC:llä huomattavasti mukavampia ajaa viime vuonna ajamaani Fiatiin verrattuna. WRC-auton alusta on niin paljon parempi, Räikkönen tuumi.

Nuotituksessa Räikkönen on hyödyntänyt mahdollisimman paljon viime vuoden "Jyskälässä" laadittua nuottivihkoa.

- Nuotit perustuvat viime vuoteen. Viime vuodelta tuttujen erikoiskokeiden nuotteihin on tehty vain vähän muutoksia. Uutta tavaraakin tietysti on, koska en ole aiemmin ajanut kaikilla tämänvuotisilla pätkillä.

Räikkönen kohautti viime vuonna lupaavalla vauhdillaan. Lopulta taival päättyi ulosajoon lauantaina ajetulla Väärinmajan erikoiskokeella.

- Toivottavasti en vedä ulos ainakaan samassa paikassa, hän hymähti.

Ei paljastuksia ensi kauden työpaikasta

Räikkönen kertoi torstaina, ettei hän ole vielä tehnyt päätöstä ensi kauden työpaikastaan.

- Muutamia vaihtoehtoja on. Täytyy tehdä päätöksiä jossain vaiheessa.

Rivien välistä voisi lukea, että Räikkösen ura jatkuisi ainakin vielä ensi vuonna rallin MM-sarjassa.

- Minulla ei ole formuloihin yhtään ikävä. Kuitenkin niin monta vuotta tuli siellä pyörittyä. Ainut järkevä vaihtoehto mennä takaisin sinne olisi se, jos saisin voittaja-auton. Eikä siellä ole niitä montaa, Räikkönen selvitti.Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.