Räikkönen harkitsee MM-ralliuraa

Kimi Räikkönen pitää mahdollisena, että hän ajaa tulevaisuudessa rallin MM-sarjassa. Jyväskylässä MM-rallidebyyttinsä viikonloppuna tekevä Räikkönen harkitsee rallikuljettajaksi ryhtymistä ensi vuoden F1-kauden jälkeen.

- Minulla on F1-sopimus ensi kaudesta, mutta sen jälkeen voi tapahtua mitä vain. Nautin rallista ja on hienoa olla mukana täällä ja opetella tätä hommaa, Räikkönen sanoi.

Räikkönen antaa ymmärtää, ettei hän ole vielä tehnyt päätöstä F1-uran mahdollisesta jatkamisesta kauden 2010 jälkeen. On kuitenkin selvää, että rallikärpänen on puraissut ahnaasti Räikköstä.

- Uran jatko riippuu paljon siitä, mihin suuntaan F1-sarja on menossa. F1-uran jälkeen teen jotain muuta, ajan ehkä rallia. Kilvanajoa en F1:n jälkeen lopeta, olen liian nuori siihen, että en tekisi mitään.

Nykyiset ja entiset rallikuljettajat pitävät Räikkösen MM-ralliuraa mahdollisena. Hänen vauhtiaan kehutaan vuolaasti, mutta pelkkä luontainen vauhti ei rallissa riitä. Tarvitaan kokemusta erityyppisistä teistä ja tienpinnoista sekä nuotituksesta.

- Hamiltoneja Kimi ei voi rallissa tehdä, vaikka rattimies onkin. Siis sitä, että olisi tulokasvuonnaan toinen ja voittaisi seuraavana mestaruuden. Sen verran kokemusta tarvitaan, totesi ralliässä Mikko Hirvonen.

- Nuotin tekemistä ja siitä ajamista voi hioa aika pienelläkin vaivalla, mutta kokemuksen kartuttamiseksi olisi koluttava jonkun verran noita maailman metsiä, Hirvonen jatkoi.

Räikkönen, Rossi, Alen?

Jyväskylässä Räikkönen kilpailee Fiatin S2000-autolla. Ferrari kuuluu Fiat-konserniin, eikä minkään muun merkin ajaminen oliskaan tullut Ferrari-pilotin kohdalla kysymykseen.

Onnellisten tähtien alla Räikkösen tie voisikin tulevaisuudessa viedä Fiatin rallitalliin. Vai miltä kuulostaisi Fiatin tehdastallin kuljettajakolmikko Räikkönen-Valentino Rossi-Anton Alen?

Tämän viikonlopun koitoksessa Räikkösen vauhtia tulee verrata muihin S2000-luokan kuljettajiin, koska MM-sarjan kärkinimet ajavat tehokkaammilla WRC-ajokeilla. Tasoitusta formulamies antaa sen verran, ettei hän ole aiemmin kilpaillut soralla.

- En ole asettanut mitään tulostavoitetta, maaliin pitäisi päästä. Tiet vaikuttivat mukavilta ja soralla on yllättävän hyvä pito.

- Onneksi minulla on hyvä kakkoskuljettaja (Kaj Lindström), hän on auttanut minua paljon. Ilman hyvää nuottia ei voi olla nopea. Moni voi päästä hyvään vauhtiin, mutta nuotit tekevät eron, rallitavoille pikkuhiljaa oppiva Räikkönen tiesi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.