Rallikansa ruuhkauttaa Keski-Suomen tiet

Torstaina alkava nelipäiväinen Jyväskylän MM-ralli ruuhkauttaa taas seudun maanteitä sen mukaan, missä erikoiskokeita kulloinkin ajetaan. Myös Jyväskylän kaupunkialueella ja sen lähistöllä esiintyy ruuhkia pitkän kisaviikonlopun aikana.

Killerin erikoiskokeet ruuhkauttavat Kypärämäen lähialueita ja seudun päätiestöä torstai- ja perjantai-iltoina. Maakunnan erikoiskokeet näkyvät perjantaiaamusta alkaen 9-tiellä Jyväskylän ja Korpilahden välillä. Iltapäivällä ja illalla ruuhkat keskittyvät 4-tielle (Jyväskylä–Äänekoski) sekä 23-tielle (Jyväskylä–Keuruu).

Liikenneympyrässä normaalit ruuhkat

Vaajakosken liikenneympyrä ruuhkautuu perjantaina iltapäivällä ja alkuillasta. Tilanteesta odotetaan normaalin kesäviikonlopun kaltaista, sillä aiempina vuosina rallit eivät ole merkittävästi lisänneet Vaajakosken kautta autoilevien määrää.

Pahimmista ruuhkista maanteillä kärsitään tuttuun tapaan lauantaina Jyväskylän eteläpuolella. Varsinkin 9-tie (Jyväskylä–Jämsä–Orivesi) sekä 24-tie (Jämsä–Kuhmoinen) ruuhkautuvat välillä pahoin aamusta iltaan.

Jonot ovat kilometrien mittaisia, liikenne voi pysähtyä välillä kokonaan, ja matkanteko saattaa hidastua yli tunnilla.

Sunnuntain viimeiset erikoiskokeet tuntuvat Jyväskylän pohjois- ja itäpuolella. Ruuhkahuippua odotetaan iltapäiväksi 9-tielle Jyväskylän ja Lievestuoreen välille.

Pysäköintiin täytyy kiinnittää huomiota

Poliisi valvoo liikennettä tehostetusti jo tiistaina ja keskiviikkona, jolloin kilpailijat saavat tutustua erikoiskokeisiin. Liikkuva poliisi kolminkertaistaa partioivan henkilökunnan määrän normaaliviikonlopusta noin 30:een.

Myös Päijänteen veneilyä valvotaan tehostetusti.

Jyväskylän kihlakunnan poliisi taas jalkautuu näyttävästi kaduille, lisävahvistuksinaan noin 25 poliisikoulun opiskelijaa.

Ylikonstaapeli Antti Ikonen Jyväskylän liikkuvasta poliisista toivoo autoilevan rallikansan kiinnittävän huomiota pysäköintiin erikoiskokeiden aikaan. Autot tukkivat herkästi pienet tiet, ja ysitien reunaan pysäköinti pahentaa lauantain ruuhkia Jämsän seudulla.

– Monet ruuhkat olisivat helposti vältettävissä, jos karttaa katsoisi. Kiertotiet lisäävät muutamia kilometrejä tai muutamia kymmeniäkin, mutta ne helpottaisivat liikennettä, Ikonen muistuttaa.

Reitin varrella autoilijat saavat varautua useisiin tilapäisiin nopeusrajoituksiin, pysähtymiskieltoihin ja poikkeaviin liikennejärjestelyihin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.