Ralliväki ruuhkautti verkkoliikenteen

Puhelinlinjat eivät juurikaan laulaneet, kun ihmiset yrittivät tavoitella tuttaviaan Jämsän Himoksella perjantaina erikoiskokeen aikana. Ralliväki ruuhkautti verkkoliikenteen, joten monet joutuivat yrittämään useita kertoja ennen kuin pääsivät läpi.

Yksi verkkoliikenteen toimimattomuuden kokeneista oli Punkalaitumelta miehensä ja neljän lapsensa kanssa ralleja katsomaan saapunut Laura Jonkka. Jonkka oli puolisonsa kanssa jakanut lapset ja suunnanneet eri puolille erikoiskoetta. Ongelmia ilmeni vasta, kun porukoiden piti tavata.

– Meidän piti miehen kanssa vaihtaa lapsia, mutta mieheni ei tahtonut saada minua kiinni lainkaan puhelimella. Linjat olivat tukossa, Jonkka kertoi.

– Mutta puolet lapsista on nyt tallella minulla, toivottavasti toinen puolikas on miehellä, hän naurahti.

Kuvia ja videoklippejä ohikiitävistä autoista otettiin varsin ahkerasti kameralla, kännykällä ja tabletilla.

Ajoittain näytti siltä, että ihmiset nostivat kannustuslipun sijaan mielummin kuvausvälineen korkeuksiin, jotta ohiajava kuljettaja menopeleineen saataisiin ikuistettua.

– En minä paljon näitä kuvaa, mutta nyt tuli mielenkiintoinen kuski, joten muistoksi ajattelin ottaa, Ruotsista ralleja seuraamaan saapunut Aimo Iivanainen totesi Latvalan ajaessa ohi.

Iivanaisen vieressä retkijakkaralla istui tikkakoskelainen Juha Polojärvi Pinja-tyttärensä kanssa. Polojärvi kaivoikin taskustaan kameran, johon hän oli saanut ikuistettua Andreas Mikkelsenin epäonnisen pyörähdyksen torstain testiajossa.

– Mikkelsenin auto pyörähti ihan edessäni. Ehkä tämä pitäisi nyt ladata Youtubeen, tikkakoskelainen Juha Polojärvi pohti, kun tieto norjalaisen ulosajosta Himoksessa kantautui katsojien korviin.

Polojärvi kertoi lataavansa aika ajoin pätkiä ja kuvia moottoriurheilusta sosiaaliseen mediaan. Perjantaina hän ei kuitenkaan ollut sosiaalista ­mediaa hyödyntänyt, vaikka kuvia jonkin verran erikoiskokeelta ottikin.

Verkon ja puhelinliikenteen tökkimiset hän oli kuitenkin kokenut. Suurta harmitusta se ei silti tuottanut.

– Yritin saada toista tytärtäni kiinni. Hän oli katsomassa Päijälän erikoiskoetta. Verkko oli tukossa, mutta WhatsAppilla sain lopulta kiinni.

– Kuulumisia kyselin, mutta onhan se ymmärrettävää, ettei rallien aikana verkko aina toimi. Täällä on sen verran paljon ihmisiä, Polojärvi sanoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Puhelimet tukossa, netti jumittaa – Operaattorien kapasiteetti kovilla massatapahtumissa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.