Rallivoiton ratkaisu päätöserikoiskokeella jakaa mielipiteitä

Ajatus MM-rallien voiton ratkaisemisesta kilpailun viimeisellä erikoiskokeella jakaa lajin suomalaisammattilaisten mielipiteet. Mikko Hirvonen tyrmää ajatuksen, kun Jari-Matti Latvalalta löytyy sille ymmärrystä.

- Sitä en tiedä, olisiko se oikea ratkaisu, mutta jotakin tässä lajissa joutuu muuttamaan, että saadaan uutta mielenkiintoa kilpailuihin, Latvala sanoo.

Rallin MM-sarjan tallien ja sarjan promoottorin keskusteluissa on ponnahtanut uudelleen esiin ajatus, jonka mukaan kärkikymmenikkö ratkoisi sijoituksia MM-rallien päätöserikoiskokeen kaksintaisteluissa.

Esillä on ollut idea, jossa ennen viimeistä erikoiskoetta sijoilla yhdeksän ja kymmenen olevat kuljettajat ajaisivat viimeisellä pikataipaleella sijasta yhdeksän. Sijoilla kahdeksan ja seitsemän ajavat kamppailisivat seitsemännestä sija ja niin edelleen, kunnes rallia johtava ja toisena oleva kuljettaja ratkoisivat rallin voiton.

- Ihan järjetön idea. Vie rallilta koko sen identiteetin, Hirvonen kuittaa ajatuksen.

Uudistuksen ideana olisi tuoda rallin viimeisen erikoiskokeen tv-lähetykseen lisäimua. Latvalalta löytyy sille ymmärrystä.

- Ensimmäiseksi tulee mieleen, että koko rallin ajatus kärsii tällaisesta. Mutta kun nykyisin tv-lajeja on paljon, ja rallin kiinnostavuus on pikkaisen hiipunut, tuo saattaisi tehdä viimeisen pätkän merkityksen ymmärrettävämmäksi sellaiselle, joka ei seuraa rallia niin aktiivisesti, Latvala miettii.

Latvala viittaa siihen, että nykyisin MM-rallien viimeisen erikoiskokeen kärkikolmikko saa bonuspisteitä tyyliin 3-2-1 niiden pisteiden lisäksi, joita he saavat yleiskilpailusijoituksesta.

- Tuossa ehdotetussa systeemissä viimeisen pätkän voittaja olisi rallin voittaja, joten ehkä se toisi lisää jännitystä ja ymmärrettävyyttä, Latvala miettii.

MM-ralliin ensi kaudeksi mahdollisesti tulevia uudistuksia odotellaan Kansainvälisen autoliiton FIA:n moottoriurheiluneuvoston käsittelyyn syksyllä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.