Ranskan rallin kärkinelikko on viiden sekunnin sisällä

Jari-Matti Latvala otti Ranskan rallin tasaisessa kamppailussa johtopaikan kolmannen kilpailupäivän viimeisellä erikoiskokeella. Ensin Belgian Thierry Neuville tipahti kärkipaikalta viidenneksi rengasrikon takia, ja päivän päätteeksi Latvala kiilasi niukasti Espanjan Daniel Sordon edelle.

Latvala johtaa kilpailua 0,4 sekunnin erolla Sordoon. Maailmanmestaruuden jo varmistanut Ranskan Sebastien Ogier on kolmantena vain 1,5 sekunnin päässä. Myös Ranskan Sebastien Loeb kilpailee sunnuntaina kilpailun voitosta kuudella jäljellä olevalla erikoiskokeella. Mikko Hirvonen lähtee päätöspäivään seitsemänneltä tilalta.

Ranskan MM-rallin kolmas päivä oli hurjaa sekuntitaistelua sen jälkeen, kun Neuville ajautui ajolinjalta ja rikkoi auton toisen takarenkaan. Tasaisesti ajanut Latvala kuroi Sordon etumatkaa vähän kerrallaan, kunnes hän pääsi päivän viimeisellä, vain 4,65 kilometrin pätkällä niukasti espanjalaisen edelle.

- Uskomaton taistelu. Tämä on upeimpia kilpailuja, joissa olen ollut mukana, Latvala riemuisti 14. ek:n maalissa.

Latvalaa lämmitti jopa johtoasemaa enemmän tapa, jolla hän selvitti hankalat olot. Monilla oli vaikeuksia löytää hyvä ajorytmi, koska pito vaihteli hankalasti pätkien aikana.

- Minulle tärkeintä on se, että olemme tulleet todella puhtaasti. Tasaisuus on minulle tärkeintä, Latvala kertoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.