Rovanperän huikea kilpailu pilalle: "Ottaa päähän ihan älyttömästi"

Kalle Rovanperä dominoi WRC2-luokan kilpailua Suomen MM-rallissa aina 18. erikoiskokeelle asti. Vasta 17-vuotias rallilupaus selvitti erikoiskokeen maaliin, mutta joutui sen jälkeen ongelmiin.

– Siellä oli alkupäässä nypyn jälkeen jarrutus. En nähnyt tietenkään mitään hypyn jälkeen, mutta ajoin ihan normaalia ajolinjaa. Siellä oli jotain, mikä iski vasempaan etukulmaan, Rovanperä taustoitti.

– Aluksi luulin, että rengas vain tyhjenee. Sitten iskunvaimennin kuoli viiden kilometrin jälkeen, ja sen jälkeen kaikki levisi. Aika raju oli harmitus. Luulimme ensin, että homma on ohi.

Rovanperä kuitenkin askarteli kartturinsa Jonne Halttusen kanssa auton vielä jonkinlaiseen ajokuntoon. Kaksikko ajoi viimeisen Pihlajakosken erikoiskokeen läpi, mutta eroa tuli yli kolme minuuttia luokan kärkeen.

– Siellä on vähän tukivarsitankoa ja liinaa käytetty, että saatiin osat pysymään paikoillaan. Saatiin hyviä vinkkejä suomalaisilta kameramiehiltä, rallilupaus kiitteli.

Kaiken lisäksi Rovanperä ajoi Pihlajakosken pätkän läpi konepelti pystyssä, kuten Timo Mäkinen Minillään vuoden 1967 Suurajoissa Ouninpohjassa.

– Sokat olivat kiinni, mutta konepelti nousi heti pätkän alussa ylös. Onneksi nyt päästiin maaliin asti, mutta ottaa päähän ihan älyttömästi, puuppolalainen sanoi.

Rovanperän ongelmien myötä WRC2-luokan kärkeen nousi yksityistallin Skodalla ajava Eerik Pietarinen. Toisena on Hyundain Jari Huttunen 37,1 sekuntia Pietarisesta jääneenä. Rovanperä on neljäntenä edellään Fordin Gus Greensmith.

– Kallen vauhti hidasti meitä aika paljon viimeisellä pätkällä. Ihan hyvältä kuitenkin näyttää, vaikka ei me ajamalla olisi Kallelle näköjään pärjätty. Huominen pitää ajaa vielä kovaa, Pietarinen mietiskeli.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .