Saarijärveläinen Nikara aikoo olla nopein Fiesta-kuski

Saarijärven nopein veljespari Jarkko ja Petri Nikara osallistuvat Jyväskylän MM-ralliin toista kertaa. Tällä kertaa ajokkina on Ford Fiesta ST, joilla ajetaan viikonloppuna oma merkkiluokan kilpailu. N 3-luokan Fiestoja on viivalla kaikkiaan 11.

Nikara ei juurikaan tunne muita luokan kuljettajia, mutta tavoite on yksinkertainen: luokkavoitto kotikilpailussa.

- Pakko on ainakin tässä vaiheessa uskoa luokkavoittoon. Se on ainoa sija, joka tyydyttää. Autoa olen testannut vain pari kertaa, mutta se tuntui hyvältä, Jarkko Nikara totesi.

Vuoden 2006 nuorten Suomen mestari pohdiskeli ralliin osallistumista myös omalla ison N-ryhmän Mitsubishilla tai vastaavasti S1600 -luokan autolla, mutta Fordin rallitoimintaa pyörittävän M-Sportin organisoima Fiesta ST -luokka tuntui parhaalta vaihtoehdolta menestymisen kannalta.

- Luokassa on kiinnostavaa, että kaikki ajavat samanlaisilla autoilla. Vauhtia on ainakin helppo vertailla muihin.

Nikara myöntää, ettei hän ole viime aikoina juuri ajellut etuvetoisella ralliautolla. Tuntumaa on kuitenkin haettu omalla vanhalla F-ryhmän Opel Astralla, jollainen löytyy tallista.

Nikaran kilpailutaktiikka on maltillinen. Tunnetusti nopea kuski aikoo aloittaa rauhallisesti varsinkin perjantaina.

- Kiviä pitää väistellä, jos meinaa, että vehkeet kestävät. Samaan tyyliin Fiestalla ei voi ajaa kuin SM-ralleissa. Perjantaina kahteen kertaan ajettavat pätkät menevät varmasti huonoon kuntoon, joten siellä pitää olla tarkkana. Lauantaina täytyy sitten yrittää hyökätä, Nikara, 22, suunnitteli.

Nikarat starttaavat tänään reitille numero 94 ajokkinsa kyljessä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.