Sade kairasi karut rytkyt Argentiinan ralliteille

Ankarat sateet ovat kairanneet puumerkkinsä huomenna toden teolla alkavan Argentiinan MM-rallin sorateihin. Viime päivät sää rallin keskuspaikassa Carlos Pazissa on ollut lämmin ja aurinkoinen. Sellaisena se myös pysynee sunnuntaihin asti.

- Sade ehti syödä pehmeän hiekan päällystämiä teitä, ja ne, jotka ovat teitä hoitaneet, ovat kaivaneet sinne uria saadakseen veden valumaan tieltä pois. Siksi siellä on nyt hirveitä rytkyjä, MM-sarjassa toisena oleva VW-tallin Jari-Matti Latvala sanoo.

- Kun nuotitusautoilla meni, rytkyt löivät todella rajusti. Hankala sanoa, miten kovaa kisa-autolla voi mennä.

M-Sportin Fordia kuskaava Mikko Hirvonen on samaa mieltä.

- Tie on paikoin ikään kuin huuhtoutunut pois. Tien pinnan alta on myös kaivautunut esiin kiviä, ja niitä nousee kisan aikana lisää, eli sieltä voi tulla yllättäen kovia iskuja, Hirvonen miettii.

- On vaikea löytää ne rajat, että mihin paikkaan voi mennä mitenkin kovaa.

Kilpailun 405 ek-kilometrin reitillä on vain 14 erikoiskoetta, joten pikataipaleet ovat pitkiä. Se voi tuoda ongelmia renkaiden keston suhteen, jos sää pysyy lämpimänä.

- Nyt lämpöä on 23 astetta. Jos tämä jatkuu, pehmeällä renkaan kesto voi olla lujilla. Joutuu ehkä miettimään sekarengastusta, Latvala sanoo.

Suomalaiskaksikon tavoite on päättää ralli kärkikolmikossa. Kilpailun suosikki on MM-sarjaa johtava Latvalan tallitoveri Sebastien Ogier. Jos hän tai Latvala voittaa kilpailun, se olisi VW-tallin yhdeksäs perättäinen ykköstila, joka rikkoisi Citroen-tallin entisen ennätyksen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.