Sokka irti! Rovanperä ja Skodan konepelti muistetaan vielä pitkään, vaikka voiton vei Pietarinen – näin Jyväskylän MM-rallin WRC2-luokka ratkesi

Jyväskylän MM-rallin WRC2-luoka voittoon ajoi Eerik Pietarinen. Yksityistalli Skodalla ajanut suomalainen voitti kilpailun yli minuutin erolla toiseksi tulleeseen Hyundain Jari Huttuseen. Suomalaisten kolmoisvoitto ei aivan toteutunut, sillä brittiläinen Gus Greensmith onnistui pitämään hurjan takaa-ajon tehneen Kalle Rovanperän takanaan, joka jäi vain 1,9 sekunnin päähän kolmossijasta.

- Ei tämä voitto nyt mitenkään kovin ihmeelliseltä tunnu. Ihan hyvä fiilis tietysti ja hienoa että saatiin ajaa ehjä kisa, Pietarinen kommentoi Ylen Ralliradiolle maalissa.

 

Mykistävä Rovanperä

Koko ralliviikonlopun huikeimman shown tarjosi kilpailussa neljänneksi sijoittunut 17-vuotias jyväskyläläinen Kalle Rovanperä. Hän piti Skodallaan ylivoimaista vauhtia läpi viikonlopun, kunnes autosta hajosi jousitus sunnuntai-iltana Päijälän ek:lla. Rovanperä ajoi pätkän maaliin, mutta siinä vaiheessa keskeytys näytti todennäköiseltä.

Rovanperä pystyi kuitenkin ajamaan lauantain viimeisen Pihlajakosken erikoiskokeen maaliin. Rovanperä nilkutti 15 kilometrin pätkän hitaasti ja auton konepelti pystyssä. Myöhemmin selvisi, että hän oli yksinkertaisesti unohtanut kiinnittää konepellin sokan takaisin paikoilleen huoltotöiden jälkeen.

- Pahoittelut tiimille. Toivottavasti Pietariselle ei tullut liikaa haittaa, että oltiin tiellä, kohtelias rallisankari huikkasi päästyään pätkän maaliin.

Sunnuntaina Rovanperä lähti vielä hurjaan takaa-ajoon neljänneltä sijalta, mutta aikaeroa podium-sijoille ehti kertyä hieman liikaa. Rallin päättäneellä lyhyellä Power Stage -erikoiskokeella hän otti Greensmithiä kiinni peräti 11 sekuntia.

- En päivän alussa uskonut, että voisin saada häntä kiinni. Ensimmäisen pätkän jälkeen huomasin, että ero kaventui, joten lähdin ajamaan kunnolla takaa. Mutta lopulta se on ihan sama onko kolmas vai neljäs, kun voitosta ajetaan, Rovanperä sanoi kisan jälkeen.

WRC2-luokan MM-sarjan kärjessä on ruotsalainen Pontus Tidemand, joka ei ollut mukana Jyväskylässä.

 

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .