Sordo omaa luokkaansa Kouvolassa

Rallin MM-sarjan Citroen-tallin tehdaskuljettaja Daniel Sordo porhalsi ylivoimaista vauhtia Kouvolan SM-rallissa. Hän paikkasi viime vuoden keskeytyksensä ajamalla voiton liki puolentoista minuutin erolla parhaisiin suomalaiskuskeihin.

- Pidin reitistä ja olen tyytyväinen ajooni. Sain hyvää kokemusta Jyväskylän vaikeaan MM-ralliin, Sordo perusteli mukana oloaan Kouvolan kilpailussa.

Espanjalaisen takana taisteltiin SM-pisteistä. Kovin taistoa käytiin N-ryhmässä, jonka voiton ja kokonaiskilpailun kakkossijan ajoi Karkkilan UA:n Juha Salo. Mitsubishi-kuljettaja kukisti 11 sekunnilla N-ryhmässä toiseksi tulleen Mikkelin UA:n Jari Ketomaan, joka kisaa Subarulla.

N-ryhmän SM-pisteissä ennen Kouvolan kisaa toisena ollut Kosti Katajamäki oli pikkuongelmien hidastamana ryhmän kolmas 53 sekuntia Salosta.

Salo ja Ketomaa kävivät rallin ensimmäisissä erikoiskokeilla tiukkaa sekuntitaistelua. Ratkaisu tapahtui kuutosek:lla, kun Ketomaan pari virheittä ja auton takapään osuminen kiveen kasvattivat eroa Salon hyväksi.

- Kisa tiivistyi viidennellä ek:lla, kun ajettiin vähän nätisti. Loppu mentiin kuitenkin täysillä. Pieni liukastelukaan ei vauhtia hidastanut, Salo summasi kisaa.

Katajamäki menetti pelin kärkitaistoon toiseksi viimeisellä ek:lla kun auton takapäästä rikkoutui jotakin.

- Kun käännettiin oikealle, auto lähti luisumaan ja pojat menivät karkuun. Ei tämä sijoitus kyllä hyvälle tunnu, Katajamäki harmitteli.

- Kaksi kisaa on jäljellä ja askelmerkit ovat sekaisin. Vauhtia pitäisi jostakin löytyä.

Kouvolan kisan jälkeen N-ryhmän kärjessä ovat Salo ja Ketomaa 58 pisteellä. Katajamäki putosi kolmanneksi kahden pisteen päähän.

Vihavaiselle murheita

A-ryhmässäkin taistelu oli kärjen osalta tasainen. Ryhmän kestomenestyjä Mäntyharjun Ari Vihavainen kärsi vaihdeongelmista ja toinen Ford-kuljettaja, Laihian Jukka Hiltunen pääsi karkuun ja ajoi ryhmävoittoon vajaan 13 sekunnin erolla. Yleiskilpailussa Hiltunen oli viides 2.18 Sordolle jääneenä.

Vihavaisen ajokin kuutosvaihde lakkasi toimimasta nelosek:lla ja seuraavalla ek:lla katosi myös viitosvaihde. Vihavaisen mukaan keskeyttäminenkin kävi mielessä kun auto kulki vain 120 km/t .

A-ryhmän SM-sarjaa johtaa Tampereen Jussi Välimäki, joka oli Kouvolan rallissa yhdeksäs. Toisena on Vihavainen ja kolmantena Hiltunen.

Kouvolan SM-osakilpailu ajettiin vaihtelevassa säässä. Aamupäivällä satoi, mutta kisan loppu ajettiin kuivilla teillä. Ralli SM-sarja jatkuu elokuun lopussa Uudenkaupungissa.Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.