Suzuki vetäytyi rallin MM-sarjasta

Japanilainen Suzuki vahvisti maanantaina vetäytyvänsä ensi vuoden MM-ralleista. Tallin vetäytyminen tarkoittaa Toni Gardemeisterille uuden työnantajan etsintää. Gardemeisterin lisäksi Suzukia ajoi ruotsalainen Per-Gunnar Andersson.

– Tonilla on voimassa oleva sopimus Suzukin kanssa myös ensi kaudesta. Talouskriisin uhreja tässä ollaan, kommentoi Gardemeisterin manageri Timo Jouhki STT:lle.

Suzukin taival MM-sarjassa jäi tällä erää vuoden mittaiseksi, sillä yhtiö tuli mukaan MM-ralliin tänä vuonna. Suzuki Motor Corporation perusteli vetäytymistä kansainvälisen taloustilanteen kiristymisellä, joka on johtanut automyynnin vähenemiseen.

Yhtiö pitää automyynnin kutistuvaa trendiä pidemmän aikavälin kehityksenä.

– Yhtiö on päättänyt keskittyä liiketoimintansa ydinalueisiin, kuten tuotantojärjestelmien, ympäristöystävällisen tekniikan ja uuden sukupolven voimansiirtojärjestelmien kehittämiseen, Suzuki kertoi tiedotteessaan.

Kaikki kelpaa Gardemeisterille

Jouhki pitää erittäin pieninä mahdollisuuksia löytää Gardemeisterille uusi työpaikka MM-sarjasta. Gardemeister ei aiokaan olla ronkeli sen suhteen, missä ajaa ensi vuonna.

– Aion olla yhteydessä eri paikkoihin. Mikä vaan kelpaa, että pystyn pitämään ajotuntumaa yllä, Gardemeister sanoi eikä sulkenut pois mahdollisuutta ajaa ensi vuonna pelkästään kotimaan ralliteillä.

Gardemeister harmitteli maanantaina Suzukin vetäytymistä. Hänen mielestään päätös oli hätäinen, vaikka se ei perustunutkaan suoranaisesti urheilulliseen menestykseen.

– Vielä kauden puolivälissä meillä oli teknisiä ongelmia. Loppukaudesta alkoi näyttää siltä, että autosta olisi testaamalla saatu nopea, Gardemeister sanoi.

Reilu viikko sitten päättynyt MM-sarjan kausi oli Suzukille vaisu, sillä Gardemeister keräsi 10 pistettä ja Andersson 12 pistettä.

Ennen tämän vuoden MM-ralleja Suzuki oli mukana junioreiden rallin MM-sarjassa vuodesta 2002 lähtien ja saavutti kaksi kuljettajien mestaruutta.

Ensi kauden MM-sarja alkaa Irlannin rallilla tammi-helmikuun vaihteessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.