Tänakin kanssa pohjat ajanut Latvala kavensi jälleen eroa toiseen sijaan – "Ei voi saada kiinni normaalilla ajamisella"

Toyotan Ott Tänak ja Jari-Matti Latvala jakoivat Suomen MM-rallin kuudennentoista erikoiskokeen nopeimman kuljettajan tittelin. Toyota-kaksikko kellotti 8,95 kilometrin pituisella Tuohikotanen 2 -erikoiskokeella ajan 4.26,0.

Tänak jatkaa kilpailun kärjessä 27 sekunnin erolla ennen Norjan Citroen-kuljettaja Mads Östbergiä. Latvala napsaisi 3,3 sekuntia Östbergin johdosta suomalaiseen, ja ero on nyt 17,6 sekuntia.

– Nyt tuntui erittäin hyvälle. Tämä oli hyvä ek. Ei häntä (Östbergiä) voi saada kiinni normaalilla ajamisella, mutta rallissa voi tapahtua monenlaista. Tulokset tiedetään vasta sitten, kun ollaan maalissa, Latvala kertasi WRC.comille.

– Sähläsin yhdessä kohti vaihteiden kanssa. Piti olla kolmonen, mutta oli nelonen, Latvala jatkoi Ylen ralliradiolle.

Lappi jäi kärjestä 0,9 sekuntia

Toyotan Esapekka Lappi nousi aamupäivällä Fordin Teemu Sunisen, Sebastien Ogierin ja Elfyn Evansin ohi, ja nyt hän jahtaa kilpailussa Hyundain Hayden Pattonia. Lapin ero neljäntenä olevaan uusiseelantilaiseen kutistui sekunnilla 12,6 sekuntiin.

Erikoiskoe Tuohikotanen ajettiin juuri ennen huoltotaukoa ja uudestaan heti huoltotauon jälkeen. Päivän ensimmäisen kerran jälkeen Lappi valitteli nuotituksen täsmällisyyttä, mutta nyt ne olivat kohdallaan.

– Muutettiin vähän nuotteja parin nypyn osalta. Jarrumerkit olivat nyt hyvin. Paljon oli kiviä tiellä ja kolisi, Lappi sanoi.

Lappi jäi ek:lla Tänakista ja Latvalasta 0,9 sekuntia. Suninen jäi Lapista 2,3 sekuntia.

– Ihan positiivinen fiilis. Alun otin varovasti, koska uusilla säädöillä ei voi vetää täysillä ensimmäiseen mutkaan, Suninen muistutti.

WRC2-luokassa Kalle Rovanperä jatkoi hallintaansa ja johtaa ennen Eerik Pietarista. Norjan Ole Christian Veiby rikkoi suomalaisrintaman ja nousi Jari Huttusen ohi kolmanneksi.

Tänään ajetaan vielä kolme erikoiskoetta. Kilpailu päättyy sunnuntaina.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .