Tässä on Jyväskylän kiihkein sekuntitaisto - "En ymmärrä, miten hän pystyi siihen"

Jyväskylän MM-rallin voittotaistelu lässähti lauantain aikana, kun virolaispilotti Ott Tänak porhalsi Toyotallaan ylivoimaisesti muilta karkuun. Kakkossijasta on kuitenkin kehkeytymässä kiihkeä sekuntitaistelu, kun Jari-Matti Latvala paahtoi aivan Mads Östbergin tappituntumalle. Ero hupeni perjantain 17,3 sekunnista vain 5,4 sekuntiin.

- Auto toimii nyt hyvin, itseluottamus on kohdillaan ja minulla on paljon kokemusta näiltä teiltä. Aion ottaa Madsin kiinni huomenna, Latvala linjasi.

Kisan suurin yllättäjä Östberg ajoi kolme pohja-aikaa perjantain lenkillä, mutta ei lauantaina moisiin pystynyt.

- Ajorytmi oli ihan hyvä, mutta meillä oli koko päivän vaikeuksia renkaiden kanssa. Sunnuntai on onneksi lyhyt päivä, joten näitä ongelmia tuskin enää on, Östberg mietti.

Östbergillä oli Citroenissa mukana kaksi vararengasta, kun kuuma keli söi kumeja rotan lailla. Latvala puolestaan sompaili yötauolle yhden vararenkaan turvin.

- En ymmärrä, miten hän pystyi siihen. Meidän oli pakko ottaa kaksi rengasta mukaan, eivätkä ne olleet mitään vararenkaita vaan selviytymisrenkata, Östberg murjaisi.

- Ylimääräinen paino tuntui koko ajan se vaikutti auton käyttäytymiseen, hän lisäsi.

Kolme vuotta sitten Keski-Suomen soraränneissä kolmanneksi raivonnut norjalainen aikoo kuitenkin nousta sunnuntaina ainakin pykälää korkeammalle pallille.

- Olemme hyvässä vauhdissa ja pidämme kakkossijasta kiinni. Olemme nopeampi kuin Jari-Matti, olen luottavainen päätöspäivän suhteen, Östberg ilmoitti.

- Mutta hurja taistelu siitä tulee!

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .