Tommi Mäkiseltä vihjaus ensi kaudesta: ”On ihan mahdollista jatkaa samalla kolmikolla”

Toyotan rallitalli ylsi liki täydelliseen suoritukseen Suomen MM-rallissa, kun Ott Tänak juhli voittoa ja Jari-Matti Latvala ylsi kolmanneksi. Citroenin Mads Östberg pilasi unelman kaksoisvoitosta, mutta tallipomo Tommi Mäkinen oli tyytyväinen.

– Aika lähellä oli täydet pisteet valmistajien sarjassa. Ei me kuitenkaan kauas täydellisestä suorituksesta jääty. Saatiin kaksi autoa kolmen joukkoon. Se on kova juttu, Mäkinen tunnelmoi rallin päätteeksi.

Toyotalle pientä harmia toi Esapekka Lapin ulosajo sunnuntaina. Se ei kuitenkaan vaikuttanut tallipisteisiin. Viiden perättäisen keskeytyksen taakkaa harteilla kantaneen Jari-Matti Latvalan suorituksesta Mäkinen oli innoissaan.

– Jari-Matti ei ihan voittotaisteluun pystynyt, mutta erittäin tasaisen ja hyvän kilpailun hän ajoi. Vain yksi voi kerrallaan voittaa, Mäkinen jutteli.

– Luulen, että Jari-Matilla meni vähän pasmat sekaisin, kun hän näki Esapekan olevan ulkona. Siinä tuli ehkä juuri se ratkaisevat pari sekuntia takkiin.

Latvala jatkaa sittenkin?

Toyotan kuskikolmikosta vain Tänakilla on sopimus ensi kaudesta. Vaisun sesongin ajaneen Latvalan tulevaisuudella on spekuloitu koko alkukauden ajan. Mäkinen vihjasi Jyväskylässä, että myös konkarille saatetaan vielä sorvata jatkosopimus.

– Jos katsotaan kokonaisuutta merkkimestaruuden silmin, niin ei tämä ole meille huono miehitys. On ihan täysin mahdollista jatkaa samalla kolmikolla. Se ei ole mikään mahdottomuus, Mäkinen totesi.

Paikalla rallitunnelmasta oli nauttimassa myös Toyotan pääjohtaja Akio Toyoda. Mäkinen luottaa, että "sorateiden grand prix" teki päällikköön jälleen suuren vaikutuksen.

– Hymyssä suin hän tuntui olevan. Hyvin harvoin pääsee johtaja tällaista kisaa seuraamaan. Eilen he olivat älyttömän hyvissä tunnelmissa, kun pääsivät pätkille katsomaan. Siellä oli huikea tunnelma, ihmiset hurrasivat ja liput liehuivat, Mäkinen hehkutti.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .