Toyota kiinni huipputuloksessa kotirallissa – Tänak jatkaa johdossa

Toyotan kotikilpailu Jyväskylässä on kääntymässä isoksi voitoksi Tommi Mäkisen johtamalle tallille. Kaikki kolme ”suomalaistallin” kuskia ovat lauantain jälkeen neljän parhaan joukossa.

Virolaiskuski Ott Tänak johtaa rallia 39 sekunnin erolla ennen Citroenin Mads Östbergia. Toyotan suomalaiskuskit Jari-Matti Latvala ja Esapekka Lappi pitävät hallussaan kolmatta ja neljättä sijaa. Tänak on dominoinut rallia alusta saakka.

– Meillä oli pientä ongelmaa ohjaustehostimen kanssa, mutta saimme sen korjattua. Ajoin varsinkin iltapäivällä todella varovaisesti, koska olosuhteet olivat niin rajut. Meillä oli kuitenkin siihen varaa, koska johtoasema oli niin reilu, Tänak summasi.

Tänakista on tulossa kautta aikain toinen virolainen "Jyskälän” valtias. Ensimmäisen voiton Virolle Keski-Suomessa ajoi Tänakin uran taustallakin vaikuttanut Markko Märtin vuonna 2003.

Latvala oli lauantaiaamuna vaisu, mutta löysi iltapäivällä uutta vauhtia nousten vain 5,4 sekunnin päähän Östbergista.

– Olen todella tyytyväinen iltapäivän ajooni. Auto toimi todella hyvin, ja sain siitä paljon itseluottamusta. Huomenna on mahtavaa taistella Madsia vastaan, Latvala myhäili.

 

Rajua rengasrulettia

 

Esapekka Lappi nosti osakkeitaan lauantaina rutkasti. Pieksämäkeläinen lähti päivään kahdeksannelta sijalta, mutta nousi tuloksissa neljänneksi. Palkintokoroke on kuitenkin liian kaukana ilman kärkikolmikon ongelmia.

Lappi hyökkäsi iltapäivällä rajusti ja otti paljon riskejä. Toiseen kertaan ajetuilla erikoiskokeilla renkaat kuluivat paljon. Lapin lisäksi moni muukin kärkikuski joutui taktikoimaan rengasvalinnoilla lauantaina. 

– Se oli riskipeliä. Renkaat olivat ihan loppu, ja viimeinen pätkä todella liukas. Välillä tultiin mutkiin takapuskuri edellä, kun ei ollut yhtään pitoa, viime vuoden voittaja totesi.

Fordin Teemu Suninen on kilpailussa kuudentena. Takana reilun 20 sekunnin päässä on viisinkertainen maailmanmestari ja tallikaveri Sebastien Ogier. Ford todennäköisesti turvautuu sunnuntaina tallimääräykseen ja antaa Ogierin nousta Sunisen edelle, koska ranskalainen taistelee yhä mestaruudesta.

– Katsotaan, miten se menee. Ainakaan hän ei ole ajamalla päässyt ohi. Se olisi tietysti hienoa, jos pystyisin hänet pitämään takana. Tässä vaiheessa olen kuitenkin valmis tekemään tiimille töitä, Suninen sanoi.

Suomen MM-rallissa ajetaan sunnuntaina vielä neljä erikoiskoetta. Mittaa näillä pätkillä on yhteensä reilut 45 kilometriä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .