Tuohinon mielessä ralliammattilaisuus

Janne Tuohino, 34, tähtää edelleen ralliammattilaiseksi. Tuohino ajoi viimeksi MM-rallin pääluokassa Jyväskylässä vuonna 2006 Citroenilla kuudenneksi. Sen jälkeen Tuohino piti hiljaiseloa pari vuotta, mutta palasi SM-ralliin tänä vuonna.

Fordilla (2004) ja Skodalla (2005) tehdaskuljettajan ollut Tuohino katsoo hetkensä koittaneen, kun WRC-autot poistuvat MM-näyttämöltä ensi vuoden jälkeen.

- Palasin rallin pariin siinä toivossa, että löytäisin paikan jo ensi vuonna MM-sarjan rinnalla ajattavasta S2000-sarjasta. Mieli tekisi päästä 2011 MM-sarjaan, kun sinne tulee uusia talleja. Olen nyt hakemassa uutta vauhtia täältä Jyväskylästä, Tuohino sanoo.

Tuohino, jolla on takana 40 MM-starttia, uskoo taas mahdollisuuksiinsa.

- Asun nyt Dubaissa, missä vaimollani on työpaikka. Minulla on pieni rakennusliike Oulussa, joten yhteydet Suomeen ovat tiiviit.

Tuohino ajaa Jyväskylässä N-ryhmän Peugeotilla. Hänen vauhtinsa riitti perjantaina kaikille muille paitsi Juho Hänniselle. Kytkinvika keskeytti Tuohinon rallin lauantaina, mutta hän jatkaa sunnuntaina superrallisäännön ansiosta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.