Tuohinon mielessä ralliammattilaisuus

Janne Tuohino, 34, tähtää edelleen ralliammattilaiseksi. Tuohino ajoi viimeksi MM-rallin pääluokassa Jyväskylässä vuonna 2006 Citroenilla kuudenneksi. Sen jälkeen Tuohino piti hiljaiseloa pari vuotta, mutta palasi SM-ralliin tänä vuonna.

Fordilla (2004) ja Skodalla (2005) tehdaskuljettajan ollut Tuohino katsoo hetkensä koittaneen, kun WRC-autot poistuvat MM-näyttämöltä ensi vuoden jälkeen.

- Palasin rallin pariin siinä toivossa, että löytäisin paikan jo ensi vuonna MM-sarjan rinnalla ajattavasta S2000-sarjasta. Mieli tekisi päästä 2011 MM-sarjaan, kun sinne tulee uusia talleja. Olen nyt hakemassa uutta vauhtia täältä Jyväskylästä, Tuohino sanoo.

Tuohino, jolla on takana 40 MM-starttia, uskoo taas mahdollisuuksiinsa.

- Asun nyt Dubaissa, missä vaimollani on työpaikka. Minulla on pieni rakennusliike Oulussa, joten yhteydet Suomeen ovat tiiviit.

Tuohino ajaa Jyväskylässä N-ryhmän Peugeotilla. Hänen vauhtinsa riitti perjantaina kaikille muille paitsi Juho Hänniselle. Kytkinvika keskeytti Tuohinon rallin lauantaina, mutta hän jatkaa sunnuntaina superrallisäännön ansiosta.