Äkkihälytysmiehellä iltapäiväksi vain yksi toive

Saarijärven mies Jarkko Nikara sai pikahälytyksen Jyväskylän MM-ralliin suoraan metsäkoneen pukilta silmävammasta toipuvan Jari Ketomaan tuuraajaksi. Fordin WRC2 on sekin istunut hyvin lapaseen, mutta murheitakin on riittänyt. Perjantain lenkillä katosivat ensin ahtopaineet ja sitten meni vetoakseli poikki.

Esapekka Lapin vauhtiin Nikara ei ehtinyt, mutta luokassa kakkosena kaahaavaa Pontus Tidemandia hän olisi ilman ongelmia pystynyt haastamaan.

- Se tietysti harmittaa, siinä olisi ollut hyvä vääntö tarjolla, Nikara tuumasi iltapäivän huollossa.

Kun vehkeet ovat toimineet, on Nikara ollut suhteellisen tyytyväinen ensimmäiseen 14 erikoiskokeeseen. Meno on ollut varmempaa kuin vuosi sitten. Silloin Nikara pääsi radalle täysiverisella WRC-Fiestalla, mutta pamautti sen pusikkoon jo kolmannella erikoiskokeella.

- Omasta ajamisesta ihan hyvä maku silloin, kun kaikki on pelannut. Teknisiä murheita on ollut vähän liikaa. Alussa näytti jo vähän liiankin hyvältä, Nikara leukaili.

- Aamu lähti ihan hyvin, mutta Surkeessa sitten meni rengas rikki alun pikkutiellä. En mielestäni leikannut, se oli varmaan urassa se kivi, hän lisäsi.

Nikara ajaa WRC2:ssa tällä hetkellä sijalla neljä. Lappi on yli kolme ja puoli minuuttia karussa, Tidemand yli kaksi ja Stephane Lefebvrekin reilun minuutin. Juri Protasov sen sijaan hengittää niskaan vain 2,2 sekunnin päässä.

- Vähän joutuu autoa nostamaan huollossa, sen verran on tiet uralla. Toivottavasti ei tule lisää rengasrikkoja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Todellinen yllätyskortti säväytti Horkassa – huima leiskautus Novikovin hyppyristä

Yksi asia jäi harmittamaan Latvalaa - "Yritetään vähän rentoutua"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.