Voittaja median huomion katveessa

Kannonkoskelainen Antero Saarivoitti viime vuonna pienimmän a-ryhmän Jyväskylän MM-rallissa. Saaren suoritusta ei lehdissä hehkutettu, eikä televisiossa näytetty. Yleiskilpailussa sijalle 45 sijoittunut Saari sai juhlia luokkavoittoaan median huomion katveessa.

- Meitä ei monessakaan paikassa mainita. Näkyvyys pitää itse ansaita. Kisan jälkeen lähetämme 150 sähköpostia sponsoreille ja tutuille, Saari sanoo.

Jyväskylän MM-ralliin starttasi viime vuonna viisi kilpailijaa a-ryhmän alle 1400-kuutioisten luokkaan. Maaliin asti heistä selvisi kolme. Saari voitti luokan 1.27 minuutin erolla toiseksi yltäneeseen Jari Laaksoon. Molemmat heistä kilpailivat Volkswagen Pololla ja Pololla he starttaavat kilpailuun myös tänä vuonna.

- Polossa on kansainväliset luokitukset voimassa. Kovin monessa autossa niitä ei enää ole, Saari selittää Polon suosiota.

Tänä vuonna a-ryhmän alle 1400-kuutioisten luokkaan starttaa seitsemän kilpailijaa, joista viisi ajaa Poloa.

- Täytyy yrittää uudistaa viime vuoden luokkavoitto. Ei sitä yhtään pienemmin tavoittein kannata lähteä matkaan, Saari tokaisee.

Pienimmän a-ryhmän kehno julkisuus johtuu siitä, että luokan kilpailijat ajavat reitin läpi viimeisten joukossa. Saari starttaa erikoiskokeille koko rallikaravaanin yhdeksänneksi viimeisenä autona.

A5-luokan autoille erikoiskokeet ovat jo melko kehnossa kunnossa. Esimerkiksi perjantaina Saari ajaa pikataipaleet läpi sadantena autona

- Varpaillaan saa olla koko ajan. Jokaisen mutkan takana voi olla isojakin irtokiviä. Monesti urat ovat niin syvät, että jarrutuspaikoissa joutuu ajamaan ajourien vieressä, koska uran pohjassa on kiviä, Saari selvittää.

Saaren mukaan 1,4-litraisella, etuvetoisella Pololla pystyy reitin ajamaan läpi 7000 euron budjetilla, jos kilpailun jälkeen ei tarvitse autoon tehdä koritöitä tai muutakaa isompaa remonttia.

- Ilmoittautumiseen menee 3000 euroa, huoltoihin 2000 euroa, renkaisiin 1000 euroa ja bensoihin sun muihin 1000 euroa, Saari laskeskelee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.