Voittaja vaihtuu Jyväskylän MM-rallissa

Jyväskylän MM-rallille saadaan sunnuntaina uusi voittaja. Kilpailun seitsemän kertaa voittanut Marcus Grönholm vetäytyi rallipoluilta viime kauden jälkeen ja seuraa viikonlopun kilpailua katsojana.

- Kyllä mä uskon Mikkoon ja Jari-Mattiin, vaikka pojilla on kotikisassa kovat menestymispaineet. Mikko ajoi viime vuonna mua vastaan hyvän kisan ja heillä molemmilla vauhti riittää voittoon, Grönholm veikkaa.

Keski-Suomen rallitähti Mikko Hirvonen ajoi Jyväskylän MM-rallissa kolmanneksi vuonna 2006 ja viime vuonna sijoitus siis parani pykälällä. Hirvonen aikoo jatkaa nousujohteista kehitystä tänäkin vuonna.

- Kyllä mä sellaisella ajatuksella lähden liikkeelle, että mä Jyväskylässä voitan, Hirvonen myöntää.

Tuurin vauhtiveikko Jari-Matti Latvala ei ole Jyväskylän MM-rallissa sijoittunut koskaan kymmenen parhaimman joukkoon. Vaisusta historiasta huolimatta Latvala tavoittelee tänä vuonna sijoitusta vähintään palkintokorokkeelle.

- Veikkaan, että kisan kärki on Latvala-Hirvonen-Loeb. Järjestys saattaa muuttua, mutta totta kai voittaminen olisi hienoa, Latvala tuumaa.

Ralliautoilun nelinkertainen maailmanmestari Sebastien Loeb on yltänyt Keski-Suomen sorateillä kaksi kertaa toiseksi, mutta lyönyt päänsä petäjään nimeltä Grönholm. Kun Suomen MM-rallin kruunattu kuningas on nyt poissa, yrittää ranskalainen valloittaa myös Jyväskylän MM-rallin. Hirvonen aikoo kuitenkin astua esteeksi Loebin haaveille.

- Voitto ei tule helpolla. Loeb haluaa varmasti voittaa Jyväskylän rallin ensimmäistä kertaa, Hirvonen ennakoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Grönholm: Hirvonen tai Latvala voittaa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.