Voitto häämöttää vuoristoradan päässä – "Mulla on valtava kunnioitus"

Humpan juoni sunnuntaina kahdella Myhinpään rykäisyllä on harvinaisen selkeä: ellei tekniikka petä tai Jari-Matti Latvala itse tunaroi, hän tuulettaa sunnuntaina Paviljongissa uransa kolmatta Jyväskylän MM-rallin voittoa.

Latvala oli lauantaina suorastaan ylivoimainen. Viisi pohja-aikaa kahdeksalla erikoiskokeella, joista Jukojärvi 2 ja Surkee 2 peräti näytöstyyliin.

Kulminaatiopiste oli EK 16, siis Jukojärvi 2. Latvala kaahasi rankkasateessa, uraisella tiellä 3,3 sekunnin pohjat.

- Sanoin Miikalle (kartanlukija Anttila), että ajan mitä pystyn ja jos ei se riitä, niin sitten se ei riitä. Yritin vain pysyä urassa, Volkswagen pilotti selvitti hyökkäystään.

Latvala oli lauantaina 10,6 sekuntia tallikaveriaan Sebastien Ogieria nopeampi. Meno maittoi todella maukkaalta.

- Tämä oli ehkä paras yksittäinen ajopäivä koko urallani, Latvala hehkutti.

- Olen ollut nälkäisempi kuin motivoituneempi kuin koskaan urallani. Kausi on ollut vaikea ja tämä on ralli, jonka erityisesti haluan voittaa, hän lisäsi.

Sunnuntaina on edessä vielä yhteensä vajaat 30 erikoiskoekilometriä. Voitto häämöttää, mutta kirkossa kuulutettuhan se ei ole, ennen kuin vehkeet on kuskattu ehjänä maaliin.

- Mulla on valtava kunnioitus Myhinpäätä kohtaan. Korkeuserot ovat todella suuret ja siellä mennään ylös ja alas kuin vuoristoradalla. Hieno erikoiskoe, Latvala kuvaili.

- Onneksi on vähän pelivaraa, Ogierkaan tuskin lähtee täysillä hyökkäämään. Mutta mun pitää keskittyä siihen, että pystyn puhtaasti ja ilman virheitä.

Ogierilta kehuja

Mitä sitten miettii ranskalaismestari? Hänellä on MM-taulukossa 58 pisteen etumatka ennen Andreas Mikkelseniä, joka joutui keskeyttämään jo perjantaina. Ero siis kasvaa entisestään. Kakkossijaa ei uhkaan kukaan, kun Mads Östberg on minuutin ja 15 sekuntia Ogieria perässä.

Väkisinkin kysymys kuuluu, kuinka kiihkeästi Ogier on voitosta ajanut?

- Ehkä emme ole ihan samalla tavalla repineet kaikkea irti kuten Jari-Matti, mutta silti on pakko sanoa, että tuohon vauhtiin ehtiminen olisi ollut missä tahansa tilanteessa todella haastavaa, Ogier muotoili.

- Toiseen sijaan olen ihan tyytyväinen, mutta tarkoitus on silti ajaa huomenna tyylikkäästi ja vauhdikkaasti maaliin, hän jatkoi.

Myhinpää 1 starttaa sunnuntaina kello 10.43 ja Power Stagena ajettava Myhinpää 2 kello 13.08.

KOKONAISTILANNE 18/20 EK:TA

1. Jari-Matti Latvala 2.20.20,6
2. Sebastien Ogier (+13,2)
3. Mads Östberg (+1.28,0)
4. Thierry Neuville (+3.26,5)
6. Ott Tänak (+4.19,1)
5. Juho Hänninen (+4.21,0)
7. Martin Prokop (+5.41,2)
8. Esapekka Lappi (WRC2) (+6.32,6)
9. Pontus Tidemand (WRC2) (+7.55,9)
10. Lorenzo Bertelli (+8.56,8)

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Selfiekeppimies: Mellakka kesken rallin tuskin sattuma

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.