Elfyn Evans

Syntynyt: 28.12.1988

MM-ralleja ennen kautta 2018: 63

MM-voitot ennen kautta 2018: 1

Ensimmäinen MM-ralli: Britannia 2007

Ensimmäinen MM-voitto: Britannia 2017

Kartanlukija kaudella 2018: Daniel Barritt

 

Kun isä on Britannian entinen rallimestari Gwyndaf Evans, ei syytä Elfyn Evansin vauhtiin ralliauton ratissa tarvitse kaukaa hakea. Elfynin kyvyt huomattiin jo varhain ja vuonna 2007 hän sijoittui kolmanneksi Ford Fiestalla ajetussa merkkiluokassa Britanniassa. Evans voitti sarjan vuonna 2008.

Vuonna 2010 Evans valloitti juniorien rallimestaruuden Britanniassa. Seuraavana vuonna Evans sijoittui toiseksi Britannian rallisarjassa ja vuonna 2012 hän oli paras FIA:n nuorten kuljettajien cup-sarjassa. Hän sai palkinnoksi WRC2-Fordin MM-sarjaan kaudeksi 2013.

Evans pääsi maistamaan WRC-auton vauhtia Sardinian rallissa vuonna 2013 ja ruuttasi kaikkien yllätykseksi kuudenneksi. M-Sport pestasi Evansin Mikko Hirvosen tallikaveriksi kaudelle 2014. Evans ylsi parhaimmillaan neljänneksi Meksikossa ja Saksassa.

Ensimmäisen kerran MM-rallin palkintopallilla Evans nähtiin kaudella 2015, kun hän ajoi kolmanneksi Argentiinan rallissa ja toiseksi Korsikan rallissa. Mutta ne saavutukset eivät riittäneet tallipaikan säilyttämiseen, vaan M-Sport potki Evansin WRC2-luokkaan kaudeksi 2016.

Evans sijoittui WRC2-luokan MM-sarjassa kolmanneksi vuonna 2016. Hänelle järjestyi WRC-Ford kaudeksi 2017, ja rahoittajana oli kiinalainen rengasvalmistaja DMack. Evans kiitti luottamuksesta, oli vähällä voittaa Argentiinan rallin, taisteli toiseksi Jyväskylän MM-rallissa ja otti uransa ensimmäisen MM-rallin voittonsa Britannian MM-rallista.

Uusimmat

Kuljettajat

Andreas Mikkelsen

Sebastien Ogier

Jari-Matti Latvala

Ott Tänak

Kris Meeke

Thierry Neuville

Hayden Paddon

Dani Sordo

Craig Breen

Esapekka Lappi

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.