Esapekka Lappi

Syntynyt: 17.1.1991

MM-ralleja ennen kautta 2019: 42

MM-voitot ennen kautta 2019: 1

Ensimmäinen MM-ralli: Jyväskylä 2011

Ensimmäinen MM-voitto: Jyväskylä 2017

Kartanlukija kaudella 2019: Janne Ferm

Pieksämäkeläinen Esapekka Lappi valloitti rallin Suomen mestaruuden näytöstyyliin vuonna 2012 voittamalla jokaisen SM-sarjan osakilpailun. Se saavutus palkittiin myös ajopestillä Skodan tehdastalliin.

Määrätietoisen ja nousujohteisen Skoda-aikakauden huipennukseksi Lappi kruunattiin WRC2-luokan maailmanmestariksi 2016. Se takasi hänelle paikan Toyotan rallitallista kaudelle 2017.

Lappi aloitti kauden 2017 testikuljettajana. Tositoimiin hän pääsi Portugalin rallissa toukokuussa ja hämmästytti heti vauhdillaan. Uran toisessa MM-rallissa Sardiniassa syntyi jo kuusi erikoiskokeen pohja-aikaa ja uran neljännestä MM-rallista Jyväskylästä Lappi poistui voiton kera.

Lappi on nopea ja taitava kuljettaja, joka kuitenkin sortui virheisiin kauden 2017 loppupuolella. Kaudella 2018 hänen vauhtimittareinaan olivat MM-sarjan nopeimpiin kuljettajiin lukeutuvat Jari-Matti Latvala ja Ott Tänak. Lapilta odotettiin voittoja, mutta parhaimmillaan hän pystyi ajamaan kolmanneksi Sardiniassa, Saksassa ja Walesissa. Kuljettajien MM-sarjassa hän sijoittui viidenneksi

Kaudella 2019 Lappi ajaa Citroenin tehdastallissa. Hänen tallikaverinaan on kuusinkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.