Hayden Paddon

Syntynyt: 20.4.1987

MM-ralleja ennen kautta 2018: 72

MM-voitot ennen kautta 2018: 1

Ensimmäinen MM-ralli: Uusi-Seelanti 2007

Kartanlukija kaudella 2018: Sebastian Marshall

 

Hayden Paddon aloitti rallin ajamisen 15-vuotiaana. Uuden-Seelannin rallimestaruuden hän valloitti vuonna 2008 ja N-ryhmän maailmanmestaruuden vuonna 2011. Pari seuraavaa kautta Paddon ajoi WRC2-luokassa Skodalla, kunnes vuonna 2014 Hyundai pestasi hänet kuuteen MM-ralliin. Paddon kiitti luottamuksesta ja ylsi parhaimmillaan kuudenneksi Australian rallissa.

Kaudella 2015 Paddon johti pitkään Sardinian rallia, mutta joutui taipumaan toiseksi. Kun kauden loppukin sujui kohtalaisesti, teki Hyundai Paddonin kanssa sopimuksen kausista 2016-18.

Kaudella 2016 Paddon ajoi ensimmäisen MM-rallin voittonsa, kun hän kukisti Sebastien Ogierin Argentiinan rallissa. Paddon seisoi palkintopallin toiseksi korkeimmalla korokkeella Ruotsin rallissa ja Puolassa hän ylsi kolmanneksi.

Paddonilta odotettiin lisää menestystä kaudella 2017, mutta ura koki kolauksen Monte Carlon rallissa, kun Paddon ajoi katsojan kuoliaaksi. Paddon ei hätyytellyt kärkisijoja kauden ensimmäisellä puoliskolla, mutta ajoi kesällä Puolan rallissa toiseksi ja kauden päätteeksi kolmanneksi Australian rallissa.

Kaudella 2018 Paddon on mukana seitsemässä MM-rallissa: Ruotsissa, Portugalissa, Sardiniassa, Jyväskylässä, Turkissa, Britanniassa ja Australiassa.

Uusimmat

Kuljettajat

Andreas Mikkelsen

Sebastien Ogier

Jari-Matti Latvala

Ott Tänak

Kris Meeke

Thierry Neuville

Hayden Paddon

Dani Sordo

Craig Breen

Esapekka Lappi

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.