Kris Meeke

Syntynyt: 2.7.1979

MM-ralleja ennen kautta 2019: 91

MM-voitot ennen kautta 2019: 5

Ensimmäinen MM-ralli: Britannia 2002

Ensimmäinen MM-voitto: Argentiina 2015

Kartanlukija kaudella 2019: Seb Marshall

 

Kris Meeke voitti Jyväskylän MM-rallin vuonna 2016 häikäisevän suorituksen ansiosta. Tuota voittoa voidaan pitää Meeken uran tähtihetkenä. Meeke on voittanut yhteensä viisi MM-rallia, mutta samanlaista nopeutta ja rohkeutta hän ei ole esittänyt kuin kesällä 2016 Keski-Suomen sorateillä.

Meeke on ollut mukana rallin MM-sarjassa vuosina mitattuna yhtä kauan kuin Jari-Matti Latvala, mutta on ajanut yli puolet vähemmän MM-ralleja kuin Latvala. Tämä johtuu siitä, että Meeken alkuvuodet MM-sarjassa olivat ohdakkeiset. Meeke tahkosi MM-ralleja 1600-kuutioisella autolla 2003-2006, mutta rahoituksen puute pakotti miehen vetäytymään Irlannin rallisarjaan kaudeksi 2007.

Meeke sai tilaisuuden kaudella 2011, kun hän sai ajopestin Minin tehdastalliin WRC-autolla. Mutta kausi sisälsi vain kuusi MM-rallia, joista Meeke keskeytti neljässä. Citroenin tallipäällikkö Yves Matton antoi Meekelle näyttöpaikan Jyväskylän ja Australian MM-ralleissa 2013. Vaikka Meeke ajoi ulos molemmissa, vakuutti hän Mattonin vauhdillaan. Meeke sai tallipaikan Citroenille kaudeksi 2014 ja ajoikin neljästi palkintopallille, mutta uran ensimmäinen voitto napsahti vasta kaudella 2015, kun Meeke voitti Argentiinan rallin.

Kausi 2017 oli Meekelle vaikea, vaikka hän pystyikin voittamaan Meksikon ja Katalonian MM-rallit. Lukuisat ulosajot aiheuttivat sen, että Matton ei antanut hänelle autoa Puolan ralliin. Kauden saldo oli lopulta 77 pistettä ja seitsemäs sija kuljettajien MM-sarjassa.

Kausi 2018 sujui vielä surkeammin. Citroen antoi Meekelle potkut Portugalin rallin jälkeen toukokuussa, kun hän oli ajanut kahdesti ulos ja tuhonnut auton paalauskuntoon. Kauden kohokohdaksi jäi kolmas sija Meksikon rallista.

Kaudella 2019 Meeke ajaa Toyotalla Jari-Matti Latvalan ja Ott Tänakin tallikavereina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.