Ott Tänak

Syntynyt: 15.10.1987

MM-ralleja ennen kautta 2019: 92

MM-voitot ennen kautta 2019: 6

Ensimmäinen MM-ralli: Portugali 2009

Ensimmäinen MM-voitto: Sardinia 2017

Kartanlukija kaudella 2019: Martin Järveoja

 

Ott Tänak voitti Viron rallimestaruuden Markko Märtinin rallitallin autolla vuosina 2008 ja 2009. Kaudeksi 2010 Tänak pääsi Pirellin kuljettajaohjelmaan. Tänak voitti N-ryhmän Jyväskylässä ja Britanniassa. Kaudella 2011 hän taisteli S2000-luokan mestaruudesta, mutta kolmesta luokkavoitosta huolimatta hän joutui tyytymään hopeatilaan.

Tänak sai elämänsä tilaisuuden, kun hän sai alleen M-Sportin WRC-Fordin kaudelle 2012. Mutta ulosajot ja tekniset viat jättivät hänelle luun käteen. Kauden 2013 Tänak nuoli haavojaan Viron rallisarjassa.

Kaudella 2014 Tänak ajoi sekä WRC2-luokan MM-sarjaa että kolme MM-rallia M-Sportin WRC-autolla. Mikko Hirvosen vetäytyminen MM-sarjasta antoi Tänakille tilaisuuden tehdaspaikkaan M-Sportilla kaudelle 2015. Koska kausi tuotti vain yhden kolmossijan, näytti Malcolm Wilson hänelle jälleen ovea kauden päätteeksi.

Tänak teki läpimurtonsa kaudella 2016, kun hän tappeli rallien voitoista DMackin renkailla varustetulla WRC-Fordilla. Wilson kutsui Tänakin takaisin M-Sportin tehdasautoon kaudeksi 2017 ja tuloksena oli uran ensimmäiset voitot Sardiniassa ja Saksassa.

Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen pestasi Tänakin kaudelle 2018. Tänak ajoi voittoihin Argentiinan, Jyväskylän, Saksan ja Turkin ralleissa. Hän oli kauden nopein kuljettaja, mutta keskeytykset Portugalin, Sardinian, Walesin ja Australian ralleissa pudottivat hänet kuljettajien mestaruustaistosta. Tänak sijoittui kuljettajien MM-sarjassa lopulta kolmanneksi.

Uusimmat

Kuljettajat

Andreas Mikkelsen

Sebastien Ogier

Jari-Matti Latvala

Ott Tänak

Kris Meeke

Thierry Neuville

Dani Sordo

Esapekka Lappi

Elfyn Evans

Teemu Suninen

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.