Hyundai Motorsport

Kuljettajat kaudella 2019: Thierry Neuville, Ott Tänak, Dani Sordo ja Sebastien Loeb.

Hyundai osallistui rallin MM-sarjaan F2-luokan autolla vuosina 1998-2000 ja WRC-autolla vuoteen 2003 asti. Korealainen autonvalmistaja palasi MM-sarjaan vuonna 2014. Autona oli tällä kertaa i20 WRC ja tallipäällikkönä Michel Nandan, joka oli teknisenä johtajana Peugeotilla 2000-luvun alun menestysvuosina.

Vuosi 2014 oli Hyundaille oppivuosi. Autoa kehittänyt Juho Hänninen osallistui Hyundain WRC-autolla kuuteen MM-ralliin ja sijoittui parhaimmillaan kahdesti kuudenneksi. Hyundai pääsi voiton makuun Saksan rallissa, kun Thierry Neuville ja Dani Sordo ajoivat tallille kaksoisvoiton.

Kaudella 2016 Neuville voitti Sardinian rallin ja Paddon Argentiinan rallin. Kun tallin kuljettaja kipusi palkintopallille yhteensä 12 kertaa, sijoittui talli valmistajien MM-sarjassa toiseksi.

Kaudella 2017 Hyundai oli jälleen toiseksi paras automerkki ja Neuville sijoittui toiseksi kuljettajien MM-sarjassa. Neuville voitti kauden aikana neljä rallia ja oli palkintopallilla kahdeksan kertaa.

Kaudelle 2018 Hyundain tavoite oli voittaa sekä valmistajien että kuljettajien maailmanmestaruus. Neuville voitti Ruotsin, Portugalin ja Sardinian rallit, mutta pisteet riittivät vain toiseen sijaan kuljettajien MM-sarjassa. Valmistajien MM-sarjassa Hyundai jäi toiseksi Toyotan vietyä mestaruuden. Kauden päätteeksi tallipäällikkö Michel Nandan nosti kytkintä.

Kaudeksi 2019 Hyundain tallipäälliköksi valittiin Andrea Adamo, joka ilmoitti tekevänsä kaikkensa Hyundain merkkimestaruuden eteen. Adamo vähät välitti kuljettajien sopimuspapereihin kirjatuista ralleista, vaan alkoi valita jokaiseen MM-ralliin ”parhaan miehistön”. Andreas Mikkelsen sai tehdä tilaa Loebille ja Sordolle Korsikan ja Portugalin ralleissa. Craig Breen ajoi Hyundaille pisteitä Jyväskylässä ja Walesissa.

Adamon taktiikka tepsi ja Hyundai voitti automerkkien maailmanmestaruuden kaudella 2019. Neuville sijoittui kuljettajien MM-sarjassa toiseksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.