Hyundai Motorsport

Kuljettajat kaudella 2018: Thierry Neuville, Andreas Mikkelsen, Hayden Paddon ja Dani Sordo.

Hyundai osallistui rallin MM-sarjaan F2-luokan autolla vuosina 1998-2000 ja WRC-autolla vuoteen 2003 asti. Korealainen autonvalmistaja palasi MM-sarjaan vuonna 2014. Autona oli tällä kertaa i20 WRC ja tallipäällikkönä Michel Nandan, joka oli teknisenä johtajana Peugeotilla 2000-luvun alun menestysvuosina.

Vuosi 2014 oli Hyundaille oppivuosi. Autoa kehittänyt Juho Hänninen osallistui Hyundain WRC-autolla kuuteen MM-ralliin ja sijoittui parhaimmillaan kahdesti kuudenneksi. Hyundai pääsi voiton makuun Saksan rallissa, kun Thierry Neuville ja Dani Sordo ajoivat tallille kaksoisvoiton.

Kaudella 2016 Neuville voitti Sardinian rallin ja Paddon Argentiinan rallin. Kun tallin kuljettaja kipusi palkintopallille yhteensä 12 kertaa, sijoittui talli valmistajien MM-sarjassa toiseksi.

Kaudella 2017 Hyundai oli jälleen toiseksi paras automerkki ja Neuville sijoittui toiseksi kuljettajien MM-sarjassa. Neuville voitti kauden aikana neljä rallia ja oli palkintopallilla kahdeksan kertaa.

Kaudelle 2018 Hyundain tavoite on voittaa sekä valmistajien että kuljettajien maailmanmestaruus. Neuville ja Mikkelsen osallistuvat kaikkiin kauden 13 MM-ralliin. Paddon ja Sordo ajavat seitsemän rallia mieheen. Paddon on mukana Ruotsissa, Portugalissa, Sardiniassa, Jyväskylässä, Turkissa, Britanniassa ja Australiassa, kun Sordo ajaa Monte Carlossa, Meksikossa, Korsikalla, Argentiinassa, Portugalissa, Saksassa ja Kataloniassa.

Uusimmat

Tallit

Toyota Gazoo Racing WRT

Hyundai Motorsport

Citroen Total Abu Dhabi WRT

M-Sport Ford World Rally Team

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.