M-Sport Ford World Rally Team

Kuljettajat kaudella 2018: Sebastien Ogier, Elfyn Evans, Teemu Suninen, Eric Camilli

Malcolm Wilsonin johtama Fordin rallitalli juhli vuonna 2017 sekä valmistajien että kuljettajien maailmanmestaruutta. Sebastien Ogier valloitti kuljettajien MM-sarjan ja Ford oli MM-sarjan paras automerkki. Edellisestä Fordilla ajetusta kuljettajien mestaruudesta ehti kulua 36 vuotta. Ari Vatanen nimittäin vei vuoden 1981 kuljettajien MM-kultaa Ford Escortilla. Fordin edellisestä valmistajien mestaruudesta ehti vierähtää kymmenen vuotta. Marcus Grönholm ja Mikko Hirvonen ajoivat Fordin automerkkien mestariksi vuosina 2006 ja 2007. Sitä ennen Ford on voittanut automerkkien mestaruuden vuonna 1979.

Wilson otti Fordin rallitoiminnan hoitoonsa vuonna 1997. Ford vetäytyi rallista tehdastallina kauden 2012 päätteeksi, mutta palasi takaisin kaudeksi 2018. Fordin autotehtaan tekninen ja taloudellinen tuki tekee M-Sportista vahvemman pelurin ja Ogierista suosikin maailmanmestariksi myös kaudella 2018.

Ogier ja Evans osallistuvat jokaiseen MM-ralliin kaudella 2018. Suninen ajaa Fordille MM-pisteitä kahdeksassa MM-rallissa. Monte Carlon rallissa Fordin kolmatta tehdasautoa ajaa Bryan Bouffier.

Uusimmat

Tallit

Toyota Gazoo Racing WRT

Hyundai Motorsport

Citroen Total Abu Dhabi WRT

M-Sport Ford World Rally Team

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.