M-Sport Ford World Rally Team

Kuljettajat kaudella 2020: Esapekka Lappi, Teemu Suninen ja Gus Greensmith

Malcolm Wilsonin johtama Fordin rallitalli juhli vuonna 2017 sekä valmistajien että kuljettajien maailmanmestaruutta. Sebastien Ogier valloitti kuljettajien MM-sarjan ja Ford oli MM-sarjan paras automerkki. Edellisestä Fordilla ajetusta kuljettajien mestaruudesta ehti kulua 36 vuotta. Ari Vatanen nimittäin vei vuoden 1981 kuljettajien MM-kultaa Ford Escortilla. Fordin edellisestä valmistajien mestaruudesta ehti vierähtää kymmenen vuotta. Marcus Grönholm ja Mikko Hirvonen ajoivat Fordin automerkkien mestariksi vuosina 2006 ja 2007. Sitä ennen Ford on voittanut automerkkien mestaruuden vuonna 1979.

Wilson otti Fordin rallitoiminnan hoitoonsa vuonna 1997. Ford vetäytyi rallista tehdastallina kauden 2012 päätteeksi, mutta palasi takaisin kaudeksi 2018. Fordin autotehtaan tekninen ja taloudellinen tuki teki M-Sportista vahvemman pelurin ja Ogierista vahvan ehdokkaan maailmanmestariksi myös kaudella 2018. Ogier voittikin tittelin 18 pisteen erolla Thierry Neuvilleen.

Ogier lähti tallista kauden 2018 päätteeksi ja Fordin kuljettajina jatkoivat Teemu Suninen ja Elfyn Evans kaudella 2019. Suninen ylsi toiseksi Sardinian rallissa, kun Evans oli kolmas Meksikossa ja Korsikalla. Evans sijoittui kuljettajien MM-sarjassa viidenneksi, kun Sunisen keräämät 89 pistettä riittivät yhdeksänteen sijaan. Automerkkien MM-sarjassa M-Sport Ford jäi viimeiseksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.