Toyota Gazoo Racing WRT

Kuljettajat kaudella 2018: Jari-Matti Latvala, Ott Tänak, Esapekka Lappi

Tommi Mäkisen johtama Toyotan rallitalli selviytyi mainiosti ensimmäisestä kaudestaan rallin MM-sarjassa vuonna 2017. Jari-Matti Latvala voitti Ruotsin MM-rallin ja Esapekka Lappi valloitti Jyväskylän MM-ralliin. Latvala ajoi lisäksi kaksi kakkossijaa: Monte Carlon rallista tammikuussa ja Sardinian rallista kesäkuussa. Tallin viidennen palkintopallisijan otti Juho Hänninen ajamalla Jyväskylän MM-rallissa kolmanneksi.

Toyotan rallitoiminta ulottuu vuoteen 1957. Merkin menestysvuodet ajoittuvat 1990-luvulle. Toyota voitti valmistajien maailmanmestaruuden vuosina 1993, 1994 ja 1999. Kuljettajien maailmanmestareiksi Toyotalla ovat ajaneet Carlos Sainz vuosina 1990 ja 1992, Juha Kankkunen vuonna 1993 ja Didier Auriol vuonna 1994.

Toyotan rallitallin kotipaikaksi on rekisteröity Jyväskylä. Toyotan WRC-autot rakennetaan Jyväskylässä ja myös autojen kehitystyö tehdään Keski-Suomessa. Myös rallitallin hallinto on Jyväskylässä. Keväällä 2018 Toyotan rallitallille valmistuvat toimitilat myös Viron Tallinnaan.

Uusimmat

Tallit

Toyota Gazoo Racing WRT

Hyundai Motorsport

Citroen Total Abu Dhabi WRT

M-Sport Ford World Rally Team

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.