Ahonen ja Peking, nähdäänkö mäkilegenda 44-vuotiaana talviolympialaisissa?

"Siitä lähdetään, että Ahonen on joka tapauksessa mukana"

Janne Ahonen esiteltiin yleisölle Pyeongchangin olympialaisten suurmäen kisan hyppynsä alla mäkilegendana. Sitähän seitsemän olympiareissun mies on, vaikka henkilökohtainen olympiamitali uralta jäikin uupumaan. Vai hakeeko Ahonen sitä vielä Pekingistä talvella 2022, 44-vuotiaana?

– Sitähän ei vielä voi tietää. Vuosien varrella on sattunut ja tapahtunut sen verran kaikenlaista, että vielä ei uskalla luvata eikä vannoa yhtään mitään. Mutta jos ei muuta, niin siitä lähdetään, että Ahonen on joka tapauksessa seuraavissa olympialaisissa, Ahonen kertoi.

– Toivottavasti se en ole minä, jälkikasvustaan ylpeä isä täydensi vielä hymyssä suin.

Uran kenties viimeinen henkilökohtainen olympiakisa toi 124,5 ja 115,5 metrin hypyillä 27. sijan, 75,1 pistettä voittaja Kamil Stochia perässä. Flunssasta valmistelupäivät kärsinyt Ahonen oli nyt terveenä, mutta hypyt jäivät sille tutulle tasolle.

– Ei sitä mitä haluaisi ja toivoisi, mutta tämän kauden tasolla ei juuri tuon kummempaa voinut odottaakaan. Muuta kuin tuurilla. Ei vain tuon parempaan pysty, niin paskaako siinä voivottelemaan, Ahonen summasi illan ja samalla koko Pyeongchangin hyppytouhut toistaiseksi.

Isähahmo kohelluksen keskellä

Ahosesta kuusin olympialaisten päässä vielä oleva Andreas Alamommo, 19, toivoo, että Ahosista ainakin Janne olisi mukana Pekingissä.

– Sen näkee neljän vuoden päästä. Toivottavasti on.

Ahonen on joukkueelle tärkeä mies.

– Leppoisa isähahmo, vähän rauhoittelee aina. Me puolestaan pidetään Janne nuorena, Alamommo virnisti.

Ahonen virnistää myös, kuullessaan päälle 21 vuotta nuoremman joukkuekaverin kuvauksen.

– Ehkä tuon voisin allekirjoittaa. Ei ole tarvinnut heille huudella, välillä jos jotain koheltavat niin ihan hyvällä vaan (annetaan palautetta). Voi voi, olisipa itsekin vielä samanlainen koheltaja.

Stochille toinen peräkkäinen suurmäen olympiakulta – Ahonen kauden tasollaan