Charlotte Kalla: "Näin heti, että tänään Marit on iskussa"

Björgen nousi talvikisojen mitalimäärässä Ole Einar Björndalenin rinnalle.

Yhdistelmäkilpailun ruotsalainen olympiavoittaja Charlotte Kalla hurjistui viestin toisella perinteisen osuudella odotetun hurjaan kyytiin. Hänen ansiostaan kunnioitettu kiritykki Stina Nilsson pääsi ankkurina hyökkäysasemiin, mutta Norjan Marit Björgen paimensi Nilssonin ja Ruotsin hopealle naisten 4x5 kilometrin viestissä.

Kalla sai vapaan kympin hopeamitalin seuraksi toisen hopealätkän.

– Kykenimme ahdistelemaan Norjaa maaliin asti. Ei silloin voi olla kuin tyytyväinen, Kalla muistutti Norjan asemasta viestin suosikkina.

Kalla nautiskeli hiihtovuorostaan, kun suksi kulki. Hän oli osuuden nopein kymmenen sekunnin erolla Kerttu Niskaseen ja ohitti viiden kilometrin matkalla Slovenian Katja Visnarin, Niskasen ja Norjan Astrid Uhrenholdt Jacobsenin.

– Tuntuu upealta, kun on hyvässä kunnossa ja saa hiihtää. Sain lisäpuhtia, kun aloin saada edeltä selkiä kiinni. Se on viestissä poikkeuksellisen upeaa, Kalla kertasi kilpailua.

– Hienointa oli päästä Astridin ohi. Sen jälkeen yritin vain mahdollisimman kauaksi karkuun norjalaisilta.

Nilssonin vieteri oikeni ylämäessä

Ebba Andersson päästi kolmannen osuuden jälkeen Nilssonin kärkipaikalta ankkuriosuudelle, mutta hiiihtopohatta Björgen tylsytti Nilssonin kirin.

– Yritin kaikkeni, mutta Maritilla oli tänään käytössään vaihde, joka minulta puuttui. Tunsin sen heti alusta, Nilsson tunnusti.

Venäläisten OAR-joukkueen Anna Netshajevskaja tippui kultakamppailusta ensimmäisenä. Nilsson kangistui Björgenin peesistä viimeisessä ylämäessä.

– Näin heti, että tänään Marit on iskussa, Kalla kertoi.

Björgenin, 37, uran olympiasaalis nousi seitsemään kultamitaliin ja kaikkiaan 13 mitaliin. Talvikisojen mitalimäärässä hän jakaa ykköstilan norjalaisen ampumahiihtäjän Ole Einar Björndalenin kanssa.