Dopingrike lopetti OAR-venäläisten leijailun

Taitoluistelun kaksoisvoitto, miehet kiekkofinaaliin ja kelkkailijan käry.

Venäjän urheilu palasti nopeasti arkeen perjantaina. Taitoluistelija Alina Zagitova hankki aamulla venäläisten olympiaurheilijoiden OAR-joukkueelle Pyeongchangin talvikisojen ensimmäisen olympiavoiton. Tunteja myöhemmin paljastui taas venäläisurheilijan dopingrikkomus.

Venäjän Kelkkailuliitto kertoi, että OAR-joukkueen rattikelkkailija Nadezhda Sergejeva on antanut positiivisen dopingnäytteen. Käry kävi kielletystä sydänlääkkeestä.

Sergejeva on toinen Pyeongchangissa dopingista kiinni jäänyt venäläisurheilija. Aiemmin kisoissa dopingista kärysi curlingpelaaja Aleksandr Krushelnitski, joka on tunnustanut meldoniumin käytön Urheilun kansainväliselle välitystuomioistuimelle CAS:lle.

Sergejeva saavutti OAR:n ratttikelkkajoukkueessa pronssin ja Krushelnitski vaimonsa Anastasia Bryzgalovan kanssa pronssin curlingin parikilpailussa. Molemmat joukkueet menettävät mitalinsa.

Venäjä on joukkueena suljettu Pyeongchangista valtiojohtoisen dopingin takia. Kisoissa urheilee 168 venäläistä ilman maatunnuksia.

Juhlat loppuivat käryyn

Venäjän on huhuttu pääsevän Pyeongchangin talvikisojen päättäjäisiin kansallistunnuksin, mutta kahden dopingkäryn jälkeen se olisi yllätys. Asia käsitellään ennen sunnuntain päättäjäisiä.

Kisoissa on annettu toistaiseksi neljä positiivista dopingtulosta, joten venäläisten osuus on niistä puolet. Muut kärynneet ovat japanilainen kaukalopikaluistelija Kei Saito ja slovenialainen jääkiekkoilija Ziga Jeglic.

Sergejevan käry rysäytti OAR-joukkueen tunnelman korkealta. Zagitovan ja Jevgenia Medvedevan kaksoisvoitolla alkanut päivä jatkui komeasti, kun OAR meni miesten jääkiekkofinaaliin. OAR:n 3–0-voittoon päättynyt välieräottelu Tshekkiä vastaan päättyi juuri ennen käryn julkistusta.

OAR kohtaa Pyeongchangin kiekkoturnauksen miesten loppuottelussa Saksan sunnuntaina.

OAR (Olympic Athletes from Russia) tarkoittaa kisaoikeuden saaneita venäläisiä urheilijoita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.