Hollanti kepitti Suomen mitalitilastossa selvästi – hyödynsi leipälajinsa pikaluistelun

"Jos olisimme erittäin menestysorientoituneita, keskittyisimme pikaluisteluun", sanoo Mika Kojonkoski.

Suomalaisia urheilun seuraajia pidetään menestyshulluna kansana. Se on Suomen olympiajoukkueen johtajan Mika Kojonkosken mielestä vain osatotuus.

– Jos olisimme erittäin menestysorientoituneita, keskittyisimme pikaluisteluun, jossa oli paljon mitaleja jaossa. Hollanti on meitä mitalitilastossa paljon edellä, eikä se saanut mitaleita mistään muusta kuin pikaluistelusta, Kojonkoski sanoi.

Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtajan kommentti kaipaa täsmennystä. Olympiakisojen mitalitilastossa viidenneksi sijoittunut Hollanti kahmi yhteensä 20 mitalistaan 16 pikaluistelusta, loput tulivat short trackistä eli kaukalopikaluistelusta.

Neljä vuotta sitten Sotshin olympiakisoissa Hollannin luistelumenestys oli vieläkin huikaisevampi. Se otti yhteensä 24 olympiamitalia, joista 23 pikaluistelusta ja yksi short trackistä.

Pyeongchangin talvikisojen ykkösmaa oli 39 olympiamitalillaan Norja, joka otti 14 kultamitalia. Sen kannoilla tilastossa toinen oli Saksa 31 mitalilla ja kolmas Kanada 29 mitalilla.

Venäläisten olympiaurheilijoiden joukkue OAR sai 17 mitalia, joista kultaa naisten taitoluistelusta ja miesten jääkiekosta.

Järjestäjämaa Etelä-Korea sai 17 mitalia, joista viisi oli kullattuja. Neljä vuotta sitten Sotshissa Etelä-Korea joutui tyytymään kahdeksaan olympiamitaliin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Olympialaiset

Olympialaisten lykkäys mukauttaa huippu-urheilijoiden valmennusta, mutta jotain myös jäi: "Joskus tämäkin korpivaellus loppuu"

Huippu-urheilijat osoittivat ymmärtämystä Tokion kesäkisojen siirtopäätökselle

Neziri, Lakka ja Liukkonen ottivat rauhallisesti lopullisen päätöksen vastaan  – tässä vaiheessa Tokion kisojen siirtyminen vuodella eteenpäin oli jo ennustettavissa

Tokion olympialaiset siirtyvät mahdollisesti jopa ensi vuoden kesään asti – ensimmäinen kerta, kun kisat siirtyvät rauhan aikana

Koronavirus uhkaa kesän joukkotapahtumia – EM-jalkapallo ja Tokion olympialaiset liikuttavat valtavia ihmismassoja

Nyt se on varmaa: Suomi sai olympiapaikan ratsastukseen

Trump harkitsee matkaa Tokion olympialaisiin – myös kisalippu Los Angelesin 2028 kisoihin kiinnostaa

Olympiareissu Tokioon väikkyy jo Mikkelän mielessä – Rion 2016-kisojen sulkapallounelmista jäi sitkeästi kirvelevät muistot

Monet suomalaisyritykset solmineet sopimuksia Pekingin talviolympialaisiin 2022 – Tuusulalainen Vepe toimittaa jääkiekkokaukaloita ja Honkarakenne majoituksia

Suosiotaan nostava laji on ehdolla olympialaisten oheislajiksi – suomalaiset eivät innostu, olympialiike pitää lajia liian väkivaltaisena

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.