Huikea kiekkofinaali: Saksa oli minuutin päässä kullasta, mutta lopulta iski Kirill Kaprizov jatkoajalla

Venäläiset olympiaurheilijat (OAR) riekkui Gangneungin Hockey Centressä jääkiekon kultamitalit kaulassaan. Huikea finaali ratkesi vasta jatkoajalla, kun Kirill Kaprizov latasi ylivoimalla kiekon ohi saksalaisvahti Danny Aus den Birkenin: 4–3 (1–0, 0–1, 2–2, 1–0).

Venäläisten edellisestä olympiakullasta oli ehtinyt vierähtää 26 vuotta. Se tuli Albertvillessä 1992. Silloin joukkue esiintyi IVY-tunnuksella.

Turnauksen shokkijoukkue Saksa teki finaalista näytelmän. Se oli taidollisesti selvästi heikompi, mutta puolusti järkevästi ja uhrautuvasti. Venäläiset pidettiin parhaiden maalintekosektoreiden ulkopuolella. Ja kun Saksa iski, se toimi sähäkästi ja tehokkaasti.

Saksa oli myös sitkeä. Kun Nikita Gusev ajassa 53.21 täräytti 2–1-osuman, suurin osa hallissa olleista ajatteli, että se oli siinä. Saksalaispelaajat olivat toista mieltä.

53.31 ja 2–2 Dominik Kahunin mailasta.

54.34 ja 2–3 Jonas Müllerin mailasta.

Nyt oli OAR sillassa. Pelastajaksi löytyi Gusev, joka kauhoi 56 sekuntia ennen päätöserän summeria tasoituksen. Maalin syntyessä venäläispelaaja oli jäähy- ja maalivahti Vasili Koshetshkin vaihtoaitiossa.

Jatkoajalla kello pysähtyi ajassa 59.40. Kaprizov tykitti ylivoimalla kultaosuman. 29 sekuntia aikaisemmin suomalaistuomari Aleksi Rantala oli passittanut Saksan Patrick Reimerin jäähylle.

Saksalle olympiamitali oli historian kolmas. Edellisen (pronssin) kauhoi Länsi-Saksa vuonna 1976 Innsbruckissa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .