Jylhä jättää seuraajalleen "hyvän alun"

Vähän kuin formuloissa, kuvaili päävalmentaja jännittävää suksien vaihtoa.

Maastohiihdon päävalmentaja Reijo Jylhä päätti olympialaiset kahteen peräkkäiseen mitalipäivään. Arvosaldo koko kisoista kasvoi Iivo Niskasen olympiavoiton ja Krista Pärmäkosken kakkossijan myötä neljään mitaliin.

– Hyvä alku, hyvä loppu, ja keskellä vähän tasaisempaa. Päämatkat olivat nämä kaksi viimeistä päivää, ja hyvä jännite säilyi loppuun asti, Jylhä tiivisti kisat.

Mitaleita täydensi neljä muuta sijaa kuuden parhaan joukkoon.

– Hyviä sijoituksia tuli tämän rupeaman aikana. Satsaamme parhaiden yksilöiden mahdollisuuksiin harjoitella ja tehdä asioita, ja koen, että siinä onnistuimme tämän neljän vuoden aikana.

Kisat päättäneessä Pärmäkosken 30 kilometrin hopeahiihdossa onnistuttiin myös, vaikka päävalmentaja olikin ratkaisuvaiheissa tulisilla hiilillä.

– Hyvin hallinnassa siinä mielessä, että olimme koko ajan mitalitaistelussa vahvasti mukana. Mutta vähän jännitti suksen vaihto, kun siirrettiin se kierrosta myöhempään. Vähän kuin formuloissa, pysyykö eroa, kun vaihdetaan renkaat vasta viimeiselle kierrokselle. Ja se onnistui, vähintään tyydyttävästi.

Parit maailmancupit vielä

Jylhä päättää nelivuotisen päävalmentajuutensa maaliskuun maailmancupeihin. Alkavan viikon lopulla julkistettavalle seuraajalleen Jylhä jättää perinnöksi "hyvän alun" toivoen, että uusi pääluotsi jatkaa maajoukkueen murrosvaihetta.

– Eniten haastetta tuo sukupolven vaihto. Mutta koko ajan on tullut uusia, tälle vuodelle nostimme kolme urheilijaa A-maajoukkueeseen ja kaksi heistä oli näissä olympialaisissa. Toivon, että tuota tietä pystytään jatkamaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.