Jylhä jättää seuraajalleen "hyvän alun"

Vähän kuin formuloissa, kuvaili päävalmentaja jännittävää suksien vaihtoa.

Maastohiihdon päävalmentaja Reijo Jylhä päätti olympialaiset kahteen peräkkäiseen mitalipäivään. Arvosaldo koko kisoista kasvoi Iivo Niskasen olympiavoiton ja Krista Pärmäkosken kakkossijan myötä neljään mitaliin.

– Hyvä alku, hyvä loppu, ja keskellä vähän tasaisempaa. Päämatkat olivat nämä kaksi viimeistä päivää, ja hyvä jännite säilyi loppuun asti, Jylhä tiivisti kisat.

Mitaleita täydensi neljä muuta sijaa kuuden parhaan joukkoon.

– Hyviä sijoituksia tuli tämän rupeaman aikana. Satsaamme parhaiden yksilöiden mahdollisuuksiin harjoitella ja tehdä asioita, ja koen, että siinä onnistuimme tämän neljän vuoden aikana.

Kisat päättäneessä Pärmäkosken 30 kilometrin hopeahiihdossa onnistuttiin myös, vaikka päävalmentaja olikin ratkaisuvaiheissa tulisilla hiilillä.

– Hyvin hallinnassa siinä mielessä, että olimme koko ajan mitalitaistelussa vahvasti mukana. Mutta vähän jännitti suksen vaihto, kun siirrettiin se kierrosta myöhempään. Vähän kuin formuloissa, pysyykö eroa, kun vaihdetaan renkaat vasta viimeiselle kierrokselle. Ja se onnistui, vähintään tyydyttävästi.

Parit maailmancupit vielä

Jylhä päättää nelivuotisen päävalmentajuutensa maaliskuun maailmancupeihin. Alkavan viikon lopulla julkistettavalle seuraajalleen Jylhä jättää perinnöksi "hyvän alun" toivoen, että uusi pääluotsi jatkaa maajoukkueen murrosvaihetta.

– Eniten haastetta tuo sukupolven vaihto. Mutta koko ajan on tullut uusia, tälle vuodelle nostimme kolme urheilijaa A-maajoukkueeseen ja kaksi heistä oli näissä olympialaisissa. Toivon, että tuota tietä pystytään jatkamaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Olympialaiset

Tokion olympialaisten lykkääminen on hyväksi urheilijoiden mielelle, sanoo yleisurheilupomo Coe – olympialaiset kisataan todennäköisesti heinä–elokuussa 2021

Olympialaisten lykkäys mukauttaa huippu-urheilijoiden valmennusta, mutta jotain myös jäi: "Joskus tämäkin korpivaellus loppuu"

Huippu-urheilijat osoittivat ymmärtämystä Tokion kesäkisojen siirtopäätökselle

Neziri, Lakka ja Liukkonen ottivat rauhallisesti lopullisen päätöksen vastaan  – tässä vaiheessa Tokion kisojen siirtyminen vuodella eteenpäin oli jo ennustettavissa

Tokion olympialaiset siirtyvät mahdollisesti jopa ensi vuoden kesään asti – ensimmäinen kerta, kun kisat siirtyvät rauhan aikana

Koronavirus uhkaa kesän joukkotapahtumia – EM-jalkapallo ja Tokion olympialaiset liikuttavat valtavia ihmismassoja

Nyt se on varmaa: Suomi sai olympiapaikan ratsastukseen

Trump harkitsee matkaa Tokion olympialaisiin – myös kisalippu Los Angelesin 2028 kisoihin kiinnostaa

Olympiareissu Tokioon väikkyy jo Mikkelän mielessä – Rion 2016-kisojen sulkapallounelmista jäi sitkeästi kirvelevät muistot

Monet suomalaisyritykset solmineet sopimuksia Pekingin talviolympialaisiin 2022 – Tuusulalainen Vepe toimittaa jääkiekkokaukaloita ja Honkarakenne majoituksia

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.