Kojonkoski jättää huippu-urheiluyksikön johtajuuden

"Minulla ei tällä hetkellä ole lukkoon lyötyjä tulevaisuuden suunnitelmia"

Mika Kojonkoski ei hae jatkokautta Suomen olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtajana. Kojonkoski kertoi päätöksestä tiedotteessaan keskiviikkona.

Kojonkoski toimi tehtävässä vuodesta 2013 lähtien. Hänen pestinsä loppuu kesäkuun viimeisenä päivänä.

– Juuri nyt takanani on viisi intensiivistä vuotta huippu-urheiluyksikön johtajan tehtävässä, jossa suomalaisen huippu-urheilun kehittäminen on ollut ajatuksissani jokaisena päivänä. Nyt on hyvä hetki vetää henkeä ja miettiä, mihin haluan energiaani seuraavaksi suunnata, Kojonkoski sanoi.

– Minulla ei tällä hetkellä ole lukkoon lyötyjä tulevaisuuden suunnitelmia.

Olympiakomitea laittoi huippu-urheiluyksikön johtajan paikan aiemmin julkiseen hakuun, joten myös Kojonkosken olisi pitänyt hakea omaan pestiinsä uudelleen. Yksikön johtajan hakuaika päättyy torstaina puoliltaöin. Uuden johtajan valinnan on tarkoitus olla selvillä maaliskuun viimeisellä viikolla.

– Viime vuosina tehtyjen suurten muutosten vaikuttavuus huippu-urheilumenestykseen näkyy merkittävästi vasta tulevilla vuosikymmenillä, mutta se edellyttää sitä, että valitusta linjasta pidetään johdonmukaisesti kiinni ja sitä pitkin kuljetaan päättäväisesti eteenpäin niin hyvinä kuin huonoinakin päivinä, Kojonkoski sanoi.

Kojonkoski, 54, on entinen mäkihyppääjä. Hän on toiminut urallaan Suomen, Itävallan ja Norjan mäkihyppymaajoukkueiden valmentajana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.