Majoitustilojen pöly häiritsee Kaisa Mäkäräistä: "Meidän kämpässä haisee ihan raksalle"

Mäkäräinen on joutunut siivoushommiin olympiakylän majoitustiloissa.

Ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen ei saanut optimaalista valmistautumista Pyeongchangin olympialaisiin. Mäkäräinen oli viime viikolla sairaana Joensuussa, ja vaikka olo on parantunut, niin tällä viikolla joensuulaista on kiusannut yskä, joka on verottanut yöunia.

Mäkäräinen on joutunut siivoamaan päivittäin olympiakylän majoitustiloja. Uusissa huoneissa on rakennuspölyä ja kuiva ilma, mikä lisää yskimistä. Tilanteeseen auttavat hieman ilmankostuttimet.

– Olemme ihmetelleet, miten kämpässämme haisee niin raksalle ja raksapölylle, vaikka pölyä ei näyttäisi enää olevan. Ensimmäisinä päivinä huoneistossa oli myös ihan konkreettisesti pölyä, kun asunnot on tehty puolitiehen. Esimerkiksi betonilattian päälle on levitetty suoraan muovimatto, jonka väleistä pääsee pölyä. Olemme yrittäneet teippailla itse niitä rakoja, kuuden hengen huoneistossa majoittuva Mäkäräinen kertoo.

– Kämppää on jouduttu siivoamaan paljon. Paikallisista siivoojista ei ole siinä paljon apua, kun he lähinnä tyhjentävät roskikset ja vaihtavat pyyhkeet. Onneksi meillä on päivisin sen verran aikaa, että on ehtinyt siivouksetkin tekemään, Mäkäräinen naureskelee.

– Tilanne ei ole kuitenkaan niin paha kuin Sotshissa, Mäkäräinen viittaa neljän vuoden takaisten olympialaisten keskeneräisiin rakennuksiin.

Sotshissa Mäkäräinen kärsi pahasta yskästä ja sama olympiakirous on osittain leijumassa myös Pyeongchangissa. Torstaina Mäkäräinen loi kuitenkin positiivista uskoa lauantain kisaan, vaikka ääni olikin hieman paineessa.

– Olen tehneet normaalisti harjoitukset sunnuntaista lähtien. Keskiviikkona hiihdin vähän kovempaa, eikä siitä tullut takapakkia. Olen luottavaisin mielin, mutta odotan mielenkiinnolla sitä, vaikuttavatko terveyshaasteet lopputulokseen vai eivät. En halua spekuloida sitä liikaa ennakkoon, Mäkäräinen mietti.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .