Mannisella mukavaa – toiveissa myös paluun jatkaminen

"Oli mahtava hiihtää ja koko ajan oli sellainen tappamisen meininki ladulla."

Yhdistetyn suurmiehen Hannu Mannisen paluu olympiakisoihin kahdeksan vuoden tauon jälkeen toi 23. sijan Pyeongchangin kisat avanneessa normaalimäen kisassa. Mäessä nyt kuusien olympiakisojen mies oli 34:s ja ladulla kahdeksas, joten lopulta "mukavaa oli".

– Oli hyvä fiilis koko päivän, ja se huipentui tietysti tähän hiihtoon. Tuntui hyvälle, oli mahtava hiihtää ja koko ajan oli sellainen tappamisen meininki ladulla, Manninen sanoi.

Vuonna 1994 huikeassa 15 vuoden iässä olympiataipaleensa aloittaneelle Manniselle, 39, lähtökohdat kisoihin ovat erilaiset kuin huippuvuosina.

– Tietenkin mahdollisimman korkealle tähdätään, mutta jos oikein realistisesti ajattelee, niin ihan ne mitalisijat eivät kuitenkaan ole ne mistä kilpaillaan. Sijat 10–20 on ne, mitkä hyvällä suorituksella ovat mahdollisia. Tuon realistisuuden myötä pystyy lähtemään rennosti kisaan, ja rennosti menikin tänään.

Olympiapaluuta on aikomus jatkaa, kun hyvään vauhtiin on päästy. Manninen kisaa harjoituksissa kisapaikoista Arttu Mäkiahon ja Leevi Mutrun kanssa.

– Mikään ei ole varmaa, mutta kyllähän tämä toi henkilökohtaista varmuutta siitä, että kunto on hyvä ladulla ja kun saa mäen vielä kohdilleen, niin ei ongelmaa, Manninen mietti.

Ja sitten joukkuekisasta se uran neljäs olympiamitali?

– Olisihan se huikea juttu, ja joukkueessa mukana oleminen on mahdollinen unelma yhä edelleen.

Kolmentoista olympiakisan miehellä oli myös tarpeellinen muistutus olympiadebyyttinsä kuudenteen sijaan pettyneelle Eero Hirvoselle.

– Ymmärrän Eeroa, odotukset oli varmasti korkeammalla. Mutta tämä oli vain yksi kisa, ja mahdollisuuksia on tulossa lisää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.